Κεντρική NBA Ρόουζ: “Δεν έχω… κατάθλιψη, μην ανησυχείτε”
NBA

Ρόουζ: “Δεν έχω… κατάθλιψη, μην ανησυχείτε”

derrick rose cavs

Η εμπειρία του Κλίβελαντ έχει αποδειχθεί σχεδόν καταστροφική για τον Ντέρικ Ρόουζ. Παρά τους αξιοπρεπείς μέσους όρου του στα 7 ματς που αγωνίστηκε (14.3 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ ανά αγώνα), οι Καβς ήταν χειρότεροι από τους αντιπάλους τους κατά 12.9 πόντους ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ ενώ ο ίδιος φαινόταν πως δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο flow της επίθεσης της ομάδας.

Η αποκαρδιωτική αστοχία του (23% από το τρίποντο), τα λάθη (2.7 ανά παιχνίδι) αλλά κι η γενική αναποτελεσματικότητά του πλαισιώθηκαν από προβλήματα τραυματισμών, με τον Ρόουζ να βρίσκεται πάλι στο καναβάτσο. Ένας γυρισμένος αστράγαλος στάθηκε η αφορμή, ώστε ο πρώην σταρ του Σικάγο να μείνει εκτός δράσης, με το γεγονός αυτό να πυροδοτεί μια λυπητερή “σαπουνόπερα”.

Συγκεκριμένα, ο Ρόουζ αποχώρησε από την ομάδα προσωρινά ενώ σκέφθηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του, αγανακτισμένος από την αδυναμία του να παραμείνει υγιής. Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, τίποτα δεν ισχύει.

Είμαι καλά. Απλώς παίρνω τον χρόνο μου”, τόνισε ο πόιντ-γκαρντ των Καβς σε συνέντευξή του στο Undefeated: “Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι έχω κατάθλιψη λόγω όλων αυτών που περνάω αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο”.

Επίσης, ο Ρόουζ χαρακτήρισε “ανοησία” τη φήμη ότι σκέφθηκε να αποσυρθεί, τονίζοντας ότι η αγάπη του για το παιχνίδι τον κρατά στην ενεργό δράση ενώ ανέφερε ότι δεν ξέρει πότε θα γυρίσει στα παρκέ, με την αποθεραπεία του, ωστόσο, να βαίνει καλώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χοσέ Καλντερόν έχει αναλάβει καθήκοντα βασικού πλέι-μέικερ εν απουσία του Ρόουζ και -φυσικά- του Αϊζέια Τόμας ενώ ο Ντουέιν Γουέιντ τα πηγαίνει περίφημα, ερχόμενος από τον πάγκο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…