Κεντρική NBA Με το ζόρι τα “δεύτερα” των Σπερς οι Θάντερ (vid)

Με το ζόρι τα “δεύτερα” των Σπερς οι Θάντερ (vid)

russell westbrook

Μπορεί να μην στάθηκαν ικανοί να διατηρήσουν τη διψήφια διαφορά που είχαν “χτίσει” για πολλοστή φορά φέτος αλλά οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ άντεξαν και κατέβαλλαν την αντίσταση των αποδεκατισμένων, Σαν Αντόνιο Σπερς με 90-87. Αυτή ήταν η 2η σερί νίκη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν έως και με 14 πόντους αλλά άντεξαν στην αντεπίθεση των “ρεζερβών” του Τέξας.

Συγκεκριμένα, οι Σπερς αγωνίστηκαν χωρίς τους Καουάι Λέοναρντ, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Ρούντι Γκέι, Μάνου Τζινόμπιλι και Τόνι Πάρκερ ενώ έχασαν τον Κάιλ Άντερσον με σοβαρό τραυματισμό εντός της 3ης περιόδου. Τα “σπιρούνια”, όμως, δάγκωναν “σίδερα” στην άμυνα, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό χημείας κι επικοινωνίας ενώ “πάγωσαν” τον ρυθμό στην επίθεση και βασίστηκαν στην εξαιρετική motion επίθεσή τους.

Όσον αφορά τους Θάντερ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ πέτυχε το 7ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αν και ήταν ξανά άστοχος (9/22 σουτ) κι έκανε 7 λάθη. Ο Στίβεν Άνταμς ήταν η “κολόνα” κάτω από το καλάθι (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ), συνεχίζοντας να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα ενώ, ο Πολ Τζορτζ “διέλυσε” τα στεφάνια με 2/17 σουτ κι ο Καρμέλο Άντονι έμεινε σε ήρεμα νερά (9 πόντοι, 4/10 σουτ).

Το παιχνίδι, πάντως, δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να κάνουν συνολικά 37 λάθη, να έχουν 14/50 τρίποντα (28%) και να σουτάρουν με 41.7% στα σουτ εντός πεδιάς.

Το σημείο-κλειδί του αγώνα ήταν η 3η περίοδος, όταν οι Σπερς ανέτρεψαν τη διαφορά των 14 πόντων και προηγήθηκαν με 76-73 αλλά στα τελευταία λεπτά, η Οκλαχόμα πήρε εκ νέου τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε με 87-79 χάρη στο τρίποντο του Τζορτζ. Στο φινάλε, το τρίποντο του Μπράντον Πολ που θα ισοφάριζε το παιχνίδι δεν βρήκε στόχο.

Για τους Σπερς, ο Ντεζόντε Μάρεϊ είχε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ντάβις Μπέρτανς σημείωσε 16 με 4/6 τρίποντα ενώ ο Γιοφρί Λοβέρν σταμάτησε στους 12.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…