Κεντρική Διεθνή Η ενόχληση του Ιτούδη! “Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει σημασία η εθνικότητα του κάθε προπονητή”

Η ενόχληση του Ιτούδη! “Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει σημασία η εθνικότητα του κάθε προπονητή”

itoudis

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε επί της Ούνικς Καζάν, όμως μία ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της αναμέτρησης “έβγαλε” από τα ρούχα του τον Δημήτρη Ιτούδη, που ξέσπασε και με έντονο ύφος ανέφερε πως δεν πρέπει να ρωτάς για την εθνικότητα κάποιου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

“Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει σημασία η εθνικότητα του κάθε προπονητή. Η ερώτηση θα έπρεπε να γίνει στους ιδιοκτήτες των ομάδων. Αυτοί αποφασίζουν, όχι εγώ. Φαίνεται συνεχώς η αξία της δουλειάς αυτών των προπονητών. Δεν έχει σημασία από ποια χώρα είναι.

Να συζητάς για την εθνικότητα κάποιου είναι επικίνδυνο, ειδικά για έναν δημοσιογράφο. Σε συμβουλεύω, με κάθε σεβασμό στη δουλειά σου, να ξανασκέφτεσαι την ερώτησή σου πριν την κάνεις. Τι θες να πεις; Δεν σου αρέσει ο Λάσμε επειδή είναι Αφρικανός. Ίσως δεν σου αρέσει ο Χάινς επειδή είναι Αμερικανός ή ο Κολόμ επειδή είναι Ισπανός. Ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής σου, το σημαντικό είναι να σέβεσαι το παιχνίδι. Εγώ και το επιτελείο μου σεβόμαστε όλους τους παίκτες. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την Ούνιξ, τη Χίμκι και την Αστάνα. Είναι ευαίσθητο θέμα. Πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός με τις ερωτήσεις σου. Ζούμε σε έναν κόσμο που βόμβες εκρήγνυνται δεξιά και αριστερά, άνθρωποι πεθαίνουν κι εμείς συζητάμε για εθνικότητες. Δεν είναι το χρώμα του δέρματος που έχει σημασία. Μπορεί να είσαι κίτρινος, λευκός ή μαύρος. Πόσο επαγγελματίας είσαι είναι σημαντικό. Πρέπει να μιλάμε μπασκετικά, να περιγράφουμε τις μπασκετικές διαφορές της μίας ομάδας με την άλλη, αντί να λέμε σε ποια χώρα γεννήθηκε ο καθένας. Αυτή είναι η άποψή μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…