Κεντρική Basket League Άρης Η άμυνα που “χαλάρωσε”, ο Γουίβερ και η ενίσχυση

Η άμυνα που “χαλάρωσε”, ο Γουίβερ και η ενίσχυση

giannakis coach

H ήττα με 94-69 από την Κύμη τα “λέει”… όλα αναφορικά με το πόσο κακή ήταν η απόδοση του Άρη στον αγώνα του Σαββάτου. Οι “κίτρινοι” δεν μπόρεσαν να “χαλάσουν” το παιχνίδι του αντιπάλου τους που έφτασε το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Είναι γεγονός πως σε αρκετά ματς ο Άρης απέδωσε ικανοποιητικά αμυντικά, αλλά τον τελευταίο καιρό σε αυτό το κομμάτι κάνει… νερά. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι “κίτρινοι” δέχτηκαν 67,6 πόντους μέσο όρο ενώ στα τελευταία τρία ματς, αυτά απέναντι σε Προμηθέα, Παναθηναϊκό και Κύμη, δέχτηκαν 84 πόντους ανά αγώνα (η άμυνα δηλαδή “χαλάρωσε”).

Από εκεί και πέρα το… πρόβλημα με την επιθετική προσφορά των ξένων παικτών του Άρη παραμένει. Είχαμε αναφέρει πριν καιρό πως ουσιαστικά κανείς τους (άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο) δεν μπορεί να είναι “σίγουρος” σε ό,τι αφορά το μέλλον του και ήδη υπήρξε το “διαζύγιο” με Βον, Πέτγουει και Μοράντ. Αλλά και από τους νυν ξένους, η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνολικά στο σκοράρισμα δεν “παίρνει” σταθερά πολλά πράγματα (βέβαια υπάρχουν κάποιες αγωνιστικές “εκρήξεις” είτε του Μπένσον, είτε του Μπελ)…

Μάλιστα ο Κάιλ Γουίβερ συνεχώς μένει στα… ρηχά, αν και το μόνο “ελαφρυντικό” γι’ αυτόν είναι πως δεν παίρνει πολλές προσπάθειες. Στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις πόντους μέσο όρο, στο Champions League έχει 5,4 πόντους μέσο όρο ενώ στις δύο διοργανώσεις μόνο σε ένα ματς είχε διψήφιο αριθμό πόντων και αυτό ήταν με την Ζιελόνα Γκόρα στο Παλέ (16 πόντους). Όπως και να έχει, το ζητούμενο είναι ο Άρης να “δυναμώσει” στο εξής, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να έχει εκφράσει την επιθυμία για ενίσχυση. Το Σάββατο (16/12) μετά το τέλος του αγώνα με την Κύμη δήλωσε πως… “ελπίζω να βρούμε κάποια παιδιά για να μας βοηθήσουν” και φαίνεται αναγκαίο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να αποκτηθούν παίκτες (είτε για την περιφέρεια, είτε για την ρακέτα) έτσι ώστε να βοηθηθεί ο “Δράκος” και κατ’ επέκταση η ομάδα συνολικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…