Κεντρική Basket League Κύμη Γλυνιαδάκης για τα “παράθυρα”: “Δεν πρέπει να λιθοβολούμε τους παίκτες”

Γλυνιαδάκης για τα “παράθυρα”: “Δεν πρέπει να λιθοβολούμε τους παίκτες”

gluniadakis

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αναφέρθηκε στα “παράθυρα” της FIBA, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να λιθοβολούνται οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν με τις εθνικές ομάδες τους, καθώς είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:
“Μετά από διακοπή μίας εβδομάδας το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League επιστρέφει σε αγωνιστική δράση. Η Κύμη αυτήν την αγωνιστική έχει ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ιστορικό Πανιώνιο. Η νίκη σε αυτό το ματς είναι πολύ σημαντική για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να την πάρουμε.

Κάθε διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να έχει θετική ή αρνητική επίδραση σε μία ομάδα, ανάλογα με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Θεωρώ ότι σε μας αυτή τη στιγμή θα επιδράσει θετικά, καθώς είχαμε το χρόνο να εντάξουμε δύο νέους παίκτες στην ομάδα μας, ενώ και ο Οκερέαφορ επέστρεψε στην Ελλάδα με αγωνιστικό ρυθμό αφού έπαιξε δύο δυνατά παιχνίδια με την Εθνική Μεγάλης Βρετανίας.

Η προαναφερθείσα διακοπή οφείλεται στους αγώνες των Εθνικών Ομάδων για τα “παράθυρα” των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καταρχάς από τη δική μου οπτική γωνία ως παίκτης βλέπω θετικά τα “παράθυρα” των Εθνικών Ομάδων, καθώς θεωρώ ότι μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Βέβαια, όλες οι μεγάλες αλλαγές σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα πρέπει να γίνονται κατόπιν συνεννόησης των εμπλεκομένων φορέων, με καλή πίστη και με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και όχι με απόλυτες αδιαπραγμάτευτες θέσεις. Το κακό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι στην μέση των διασταυρούμενων πυρών της fiba και της Ευρωλίγκα βρέθηκαν οι παίκτες, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε και σίγουρα δεν πρέπει να τους λιθοβολούμε.

Τέλος, θέλω να σταθώ στο μεγάλο κέρδος των “παραθύρων”, που είναι ότι πλέον διευρύνεται σημαντικά ο “κύκλος” των παικτών που θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα. Παιδιά που ίσως να μην κατάφερναν ποτέ σε διαφορετική περίπτωση να παίξουν με το Εθνόσημο, τώρα θα έχουν την δική τους ευκαιρία.

Αυξάνεται λοιπόν το κίνητρο των Ελλήνων παικτών, έμπειρων και νεαρών, οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν διαρκώς στις προπονήσεις και να έχουν σταθερά καλή απόδοση στους αγώνες, έτσι ώστε να κερδίσουν και αυτοί την κλήση τους στην Εθνική ή να διατηρηθούν σε αυτήν οι ήδη κληθέντες.

Από προσωπική εμπειρία, αφού είχα κοπεί τέσσερις φορές από την προετοιμασία της Εθνικής μέχρι την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 28 χρονών, αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και επιμονή. Άλλωστε η Εθνική Ομάδα είναι μεγαλύτερη τιμή για όλους τους Έλληνες παίκτες”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…