Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εuroleague: Oι κορυφαίοι της 13ης και 14ης αγωνιστικής!

Εuroleague: Oι κορυφαίοι της 13ης και 14ης αγωνιστικής!

shved 1

 

Άλλη μια «διαβολοβδομάδα» πέρασε για την Ευρωλίγκα, με τη 13η και τη 14η αγωνιστική να μας συναρπάζει. Σπουδαίες αναμετρήσεις, μεγάλες νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και το ebasket.gr, ξεχωρίζουν τους καλύτερους και σας τους παρουσιάζουν.

Τζαμέλ Μακλίν (Ολυμπιακός)

Ο δυναμικός σέντερ του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μια τεράστια νίκη, συμπεριλαμβανομένου και των πολλών απουσιών από τους Πειραιώτες. Ο Μακλίν πέτυχε 25 πόντους και με τα 10/14 δίποντα, δείχνει πως ήταν πολύ αποτελεσματικός.

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

Ο Ρώσος killer ήταν… μαγικός στη νίκη της Χίμκι επί της Αναντολού Εφές (86-68), όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Πέτυχε 25 πόντους, με 3/5 δίποντα και 6/10 τρίποντα. Ωστόσο, δε μπορούμε να παραλείψουμε και την δημιουργική του δεινότητα αφού μέτρησε 6 ασίστ, κάνοντας πολλές φορές «μάγκες» τους συμπαίχτες του.

Τορνίκε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

Ο Γεωργιανός σταρ της Μπασκόνια ήταν τρομερός στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που σκόραρε 20 πόντους και ήταν καθοριστικός για άλλο ένα «κάζο» της Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο μέρος, περιορίστηκε από τους Καταλανούς. Τελείωσε το ματς με 24 πόντους 5/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κερδισμένα φάουλ και μόλις 2 λάθη σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Κόρεϊ Χίγκινς (ΤΣΚΑ)

Ο Αμερικανός της ΤΣΚΑ, έκανε… πάρτι απέναντι στη Χίμκι, όντας τρομερός – κυρίως –  επιθετικά. Ο Χίγκινς πέτυχε 26 καθοριστικούς πόντους, αφού σκόραρε σχεδόν σε όλα τα «νεκρά» διαστήματα των Ρώσων. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και MVP της 14ης αγωνιστικής μαζί με τον Τορνίκε Σενγκέλια της Μπασκόνια.

Τρέι Τόμπκινς

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Μπάμπεργκ (66-81), δείχνοντας πως στην ομάδα της Μαδρίτης δεν είναι μόνο ο Λούκα Ντόνσιτς. Ο Τόμπκινς, λοιπόν, πήρε από το χέρι την ομάδα του Πάμπλο Λάσο και με τους 20 πόντους του, της έδωσε μια βαθιά «ανάσα» στο βαθμολογικό πίνακα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…