Κεντρική NBA “Έθαψε” τους διαιτητές ο Χάρντεν
NBA

“Έθαψε” τους διαιτητές ο Χάρντεν

james harden marcus smart

Έξαλλος με τη διαιτητική ομάδα του χθεσινού αγώνα των Χιούστον Ρόκετς εναντίον των Μπόστον Σέλτικς ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν αμέσως μετά το τέλος του ματς. Ο “beard” στάθηκε στα 2 επιθετικά φάουλ του στον Μάρκους Σμαρτ, τα οποία συνέβαλλαν ώστε να ανατραπούν τα δεδομένα και να πάρουν οι “κέλτες” τη νίκη ενώ έθιξε και το γεγονός ότι το ματς έγινε με μόλις 2 διαιτητές.

Πώς θα ξεμαρκαριστώ; Ο τύπος είχε συνεχώς τα χέρια του περασμένα στο σώμα μου”, τόνισε ο ηγέτης των Ρόκετς, σύμφωνα με τη Houston Chronicle. Η αλήθεια είναι ότι η άμυνα του Σμαρτ παραήταν physical ενώ ο γκαρντ των Σέλτικς εκμαίευσε τα δύο φάουλ με μια γερή δόση από flopping.

Η συνολική εμφάνιση του Χάρντεν, βέβαια, δεν ήταν κι η πιο ενδεδειγμένη για ένα τέτοιο ματς, καθώς σκόραρε μεν 34 πόντους αλλά είχε 7/27 σουτ και 8 λάθη, αντλώντας σκορ κυρίως από τη γραμμή του φάουλ (15/15 βολές).

Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι έγινε με δύο διαιτητές, καθώς ο τρίτος της παρέας, Μαρκ Λίντσεϊ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Το NBA προβλέπει, συνήθως, την παρουσία ενός 4ου διαιτητή ως εναλλακτική λύση αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο χθεσινό παιχνίδι.

Για το γεγονός αυτό, ο Χάρντεν τόνισε: “Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο διαιτητές σε ένα επαγγελματικό παιχνίδι. Υπήρξαν πολλά no-call που έπρεπε να σφυριχθούν επειδή έτσι αλλάζει η δυναμική του παιχνιδιού. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό”.

Η ύπαρξη μόλις δύο διαιτητών επέτρεψε στους Σέλτικς να ανεβάσουν κατακόρυφα την ένταση στην άμυνα και να επιτρέψουν στους Ρόκετς να σκοράρουν μονάχα 9 φορές εντός πεδιάς στο δεύτερο ημίχρονο, τσακίζοντας “κόκαλα” εντός της ρακέτας κι ανατρέποντας τον εφιάλτη του -26.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…