Κεντρική NBA Μπήκε στο μυαλό του Χάρντεν ο Σμαρτ! (vid)
NBA

Μπήκε στο μυαλό του Χάρντεν ο Σμαρτ! (vid)

marcus smart james harden

Τα συνηθέστερα highlights των τελευταίων δευτερολέπτων ενός κλειστού παιχνιδιού αποτελούνται συνήθως από ηρωικά σουτ που καθορίζουν αποτελέσματα ή από σωτήριες τάπες, οι οποίες διασφαλίζουν τη νίκη. Ένας αντισυμβατικός πρωταγωνιστής όπως ο Μάρκους Σμαρτ, όμως, κατάφερε να σώσει την παρτίδα για τους Μπόστον Σέλτικς με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, εκμαιεύοντας διαδοχικά επιθετικά φάουλ!

Συγκεκριμένα, οι Σέλτικς είχαν επιστρέψει από το -26 κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς και πάλευαν για την απόλυτη ανατροπή. Ο Τζέισον Τέιτουμ κάρφωσε για το 97-98, με τον Σμαρτ να αναλαμβάνει αμέσως δράση. Χρησιμοποιώντας την άριστη αμυντική του τέχνη αλλά και την ικανότητα του στο flopping, ο σκληροτράχηλος γκαρντ πήρε το επιθετικό φάουλ από τον Τζέιμς Χάρντεν και έδωσε εκ νέου την κατοχή στην ομάδα του!

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον Αλ Χόρφορντ να βάλει μπροστά τους Σέλτικς στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς, με 3.7” για το τέλος. Η δράση του Σμαρτ, όμως, δεν τελείωσε εκεί…

Με τους Ρόκετς να μην έχουν άλλα τάιμ-άουτ, ο Χάρντεν όφειλε να ξεμαρκαριστεί και να πάρει την μπάλα, διανύοντας όλο το γήπεδο. Ο Σμαρτ, όμως, είχε καταβάλλει πλήρως το μυαλό του και κατάφερε να εκμαιεύσει δεύτερο διαδοχικό επιθετικό φάουλ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, βάζοντας “ταφόπλακα” στις ελπίδες των Ρόκετς!

Αναλυτικά τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…