Κεντρική NBA Απαλλάχθηκε από τα “δεσμά” των Σίξερς ο Όκαφορ
NBA

Απαλλάχθηκε από τα “δεσμά” των Σίξερς ο Όκαφορ

jahlil okafor

Ο Τζαλίλ Όκαφορ φάνταζε εγκλωβισμένος στον κόσμο των Φιλαδέλφια 76ερς, δίχως να υπολογίζεται καθόλου από την ομάδα, παρά την αγωνιστική του αξία. Πάμπολλοι παίκτες έσπευσαν να του συμπαρασταθούν, με το σύνθημα “Free Jahlil“, οι ιθύνοντες των Σίξερς έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν ανταλλάγματα και η επιθυμία του παίκτη έγινε επιτέλους πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Όκαφορ ανταλλάχθηκε στους Μπρούκλιν Νετς, μαζί με τον Νικ Στάουσκας κι ένα ντραφτ πικ δευτέρου γύρου του 2019. Ως αντάλλαγμα, οι Σίξερς παρέλαβαν τον βετεράνο φόργουορντ, Τρέβορ Μπούκερ, όπως μετέδωσε πρώτος ο ρεπόρτερ του Yahoo, Σαμς Σαράνια.

Οι Νετς, μάλιστα, θα αποχωριστούν τον γκαρντ, Σον Κιλπάτρικ, προκειμένου να αδειάσουν θέση στο ρόστερ για να ενσωματώσουν ομαλά τους Όκαφορ και Στάουσκας.

Παρότι οι Σίξερς αναζητούσαν ανταλλάγματα, στα οποία θα περιλαμβάνονται δύο ντραφτ-πικ πρώτου γύρου, υποχρεώθηκαν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους ώστε να επιτευχθεί ένα οριστικό deal.

Η συμφωνία αυτή μοιάζει να είναι win-win για τις δύο ομάδες. Από τη μία, οι Νετς απέκτησαν σχεδόν τσάμπα έναν εξαιρετικό παίκτη στην επίθεση, με τρομερή ικανότητα στο παιχνίδι με πρόσωπο στο καλάθι, καλό σουτ από μέση απόσταση αλλά και στο πικ-εν-ρολ, ιδιαίτερα στον τομέα του short-roll. Η αδυναμία του στην άμυνα είναι πρωτοφανής αλλά τα νούμερα της ρούκι χρονιάς του (17.5 πόντοι, 7 ριμπάουντ ανά αγώνα τη σεζόν 2015-16) δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Από την άλλη, οι Σίξερς απαλλάχθηκαν από έναν παίκτη που δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό τους κι απέκτησαν έναν σκληροτράχηλο και αθλητικό φόργουορντ. Ο Μπούκερ έχει ρεκόρ καριέρας φέτος σε πόντους ανά παιχνίδι (10.1 πόντοι σε 18 ματς) ενώ έχει δείξει και σημάδια βελτίωσης στο σουτ, με ποσοστό ευστοχίας 32% την περσινή σεζόν σε 78 προσπάθειες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…