Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Αγωνιστική άνοδος μέσα από ατομική βελτίωση”

“Αγωνιστική άνοδος μέσα από ατομική βελτίωση”

ΣΕΠΚ

Αναμφίβολα ένα από τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “έκπληξη της αγωνιστικής” την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η νίκη του Μαντουλίδη επί της εξαιρετικά φιλόδοξης ΜΕΝΤ. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων με τρίποντο νίκης δια χειρός Ρόπουτη μπόρεσε να πάρει τους δύο βαθμούς και ο τεχνικός Σάββας Ντολόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζεται κάθε χρόνο ο Μαντουλίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσεQ

Για τη νίκη επί της ΜΕΝΤ που ήταν η έκπληξη της αγωνιστικής
“Όπως κάθε φορά έτσι και γι αυτόν τον αγώνα είχαμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται. Γνωρίζαμε τα ατού και τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε σε αυτά. Τα παιδιά έπαιξαν με πάθος και παρότι η νίκη κρίθηκε με ένα τρίποντο στο τέλος του Δημήτρη Ρόπουτη νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει νωρίτερα. Ήμασταν νευρικοί στα τελειώματα των φάσεων και η ΜΕΝΤ που είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί περνώντας ένα πόντο μπροστά στα τελευταία δευτερόλεπτα”.

Για την πορεία της ομάδας του σε αυτές τις πρώτες 8 αγωνιστικές
“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε ένα άκρως νεανικό ρόστερ, στο οποίο συμμετέχουν με ενεργό ρόλο ακόμα και παιδιά του παιδικού τμήματος. Είναι φυσικό στην αρχή να έρθουν κάποιες ήττες, καθώς τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να καταλάβουν τα νέα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας και μας περιμένει σκληρή δουλειά, όμως πιστεύω ότι όπως και πέρσι θα μπορέσουμε στο τέλος να κερδίσουμε την παραμονή μας”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα
“Η ομάδα του Μαντουλίδη έχει μία φιλοσοφία που υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια και πάνω σε αυτή βαδίζουμε. Το βασικό μας μέλημα είναι η ατομική βελτίωση των νέων αθλητών με στόχο να τα βοηθήσουμε να ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θέλουμε να αναδειχθούν νεαροί παίκτες με στόχο να μπορέσουν να βρουν εμπειρίες κι ευκαιρίες για να ξεκινήσουν μία καριέρα στις εθνικές κατηγορίες. Μέσα από την ατομική ανάπτυξη και βελτίωση τους έρχεται και η αγωνιστική άνοδος της ομάδας”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς
“Ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα που διαθέτει μία πεντάδα εξαιρετικά έμπειρων παικτών, οι οποίοι έχουν παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες. Από την πλευρά μας το βλέπουμε ως ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται για να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι απέναντι μας θα βρούμε μία καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…