Κεντρική NBA Τζέισον Τέιτουμ: Ένας σταρ γεννιέται! (vid)
NBA

Τζέισον Τέιτουμ: Ένας σταρ γεννιέται! (vid)

jason tatum celtics

Στα 19 του χρόνια, ο Τζέισον Τέιτουμ μετρά 14.3 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά αγώνα σε 11 ματς, με 50% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς και με 52.9% στα τρίποντα! Είναι φανερό ότι πρόκειται περί ενός παίκτη μιας ιδιαίτερης “πάστας”, ικανού να υπηρετήσει έναν ρόλο-“κλειδί” στη μελλοντική πορεία πρωταθλητισμού των Σέλτικς!

Στο χθεσινό ματς εναντίον των Χοκς, ο Τέιτουμ σκόραρε 21 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και έδωσε 2 τάπες στους αντιπάλους του. Ταυτόχρονα, οι Σέλτικς ήταν κατά 15 πόντους καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στα 32 λεπτά που έμεινε ο νεαρός ρούκι στο παρκέ!

Ο Τέιτουμ τα πήγε περίφημα σε spot-up ρόλο, περιμένοντας στην αριστερή γωνία, ώστε να εξαπολύσει το ελεύθερο τρίποντο. Ένα τέτοιο, μάλιστα, έβαλε τους Σέλτικς μπροστά στο σκορ με 4 πόντους (107-103) με 46.7” για τη λήξη.

Επίσης, ο φόργουορντ της Βοστόνης μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί προς το καλάθι, χρησιμοποιώντας την αθλητικότητα, τα μακριά χέρια και το γρήγορο πρώτο βήμα του ενώ έχει την ιδιότητα να εκτελεί και μετά από ντρίμπλα, κάτι που τον βοηθά στο να υπηρετήσει τη θέση “2“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…