Κεντρική NBA Το “κωμικό” στατιστικό του Ίαν Μαϊνμί
NBA

Το “κωμικό” στατιστικό του Ίαν Μαϊνμί

ian mahinmi wizards

Οι φετινές επιδόσεις του Ίαν Μαϊνμί δεν προκαλούν και τις πιο θετικές εντυπώσεις, με τον Γάλλο να επιτελεί τον ρόλο του αναπληρωματικού σέντερ στους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς. Οι μέσοι όροι του (2.9 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ ανά αγώνα, 13.1 λεπτά συμμετοχής) προκαλούν αδιαφορία αλλά ένα συγκεκριμένο στατιστικό είναι αυτό που σπέρνει τον πανικό, με την αρνητική έννοια.

Συγκεκριμένα, σε 248 λεπτά συμμετοχής, ο Μαϊνμί έχει κατορθώσει να κάνει περισσότερα φάουλ, συγκριτικά με τους πόντους που έχει πετύχει. Πιο αναλυτικά, έχει υποπέσει σε 57 φάουλ φέτος ενώ έχει σκοράρει μόλις 56 πόντους, όπως επισήμανε ένας χρήστης του reddit, βάσει των στατιστικών του basketball reference!

Η παρουσία του Μαϊνμί φέτος θεωρείται κωμικοτραγική από πολλές απόψεις αλλά οι αριθμοί αυτοί είναι… too-much ακόμη και για εκείνον. Μιας και γίνεται λόγος για αριθμούς, μια ματιά στο συμβόλαιό του αρκεί για να σοκάρει τους πάντες.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2016, οι Γουίζαρντς απέκτησαν τον Μαϊνμί και τον δέσμευσαν με 4ετές συμβόλαιο, ύψους 64 εκατομμυρίων δολαρίων! ΄Ήταν το καλοκαίρι της υπέρογκης αύξησης του σάλαρι καπ, με πάμπολλους μέτριους παίκτες να γίνονται πάμπλουτοι (Νοά, Μοζγκόφ, Ντενγκ) και το συμβόλαιο αυτό εξακολουθεί να αποτελεί “βραχνά” για τη Γουάσινγκτον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…