Κεντρική Basket League Άρης “Το -22 δεν δείχνει την διαφορά των δύο ομάδων”

“Το -22 δεν δείχνει την διαφορά των δύο ομάδων”

giannakis tourkia

Ο Άρης ηττήθηκε με 83-61 από την Μπεσίκτας αλλά είναι αλήθεια πως αυτή η μεγάλη διαφορά (το -22) δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα μιας και οι “κίτρινοι” σε μεγάλο κομμάτι του ματς προσπάθησαν αρκετά. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε:

“Ξέραμε ότι ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά και ελέγξαμε τον ρυθμό. Διαβάσαμε σωστά και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση όμως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Μπεσίκτας πήρε το προβάδισμα, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και ο αντίπαλος βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει και να πάρει διαφορά.

Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και έτσι ο αντίπαλος βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει και να πάρει διαφορά. Στα τελευταία 4-5 λεπτά δεν είχαμε την ενέργεια να παλέψουμε γιατί προερχόμαστε από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Για 25 λεπτά ήμασταν καλοί, αλλά στα τελευταία 15 λεπτά είχαμε σκαμπανεβάσματα και χάσαμε εύκολα. Δεν είναι αυτή η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες”.

Συνεχίζοντας τόνισε: “Κάναμε ένα σχετικά καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας αλλά χάσαμε με διαφορά. Υπάρχουν πράγματα που ζητάω από τους παίκτες μου αλλά ακόμα δεν τα έχουμε δει. Θέλω να τα δω στην συνέχεια. Δεν βλέπω την αντίδραση που πρέπει”.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ, είπε: “Είναι ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι και ελπίζω ότι οι παίκτες παίζοντας σε ένα γεμάτο γήπεδο, να έχουν περισσότερη επιθυμία να αποδείξουν τις ικανότητές τους”.

Για την επίσκεψη από παλαίμαχους Τούρκους παίκτες, υπογράμμισε: “Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Με αυτά τα παιδιά ήμασταν αντίπαλοι από τις παιδικές εθνικές ομάδες. Όταν ερχόμασταν εδώ γινόταν πανικός. Κάναμε τεράστιες νίκες εδώ. Δεν θα ξεχάσω μία φορά Μεσογειακούς στη Γιουγκοσλαβία και συναντήσαμε την Εθνική Τουρκίας. Ήταν μαζί μας γιατί τότε οι Γιουγκοσλάβοι ήταν είρωνες… Έβλεπαν την φουρνιά την δική μας και τους άρεσε, το θαύμαζαν. Πανηγύρισαν μαζί μας και χαίρονταν μαζί μας. Με τον Γκιουλέρ ήμασταν αντίπαλοι και τώρα παίζουν τα παιδιά του”.

Μούρτος: “Έτοιμοι απέναντι στον ΠΑΟΚ…”

Ο Σπύρος Μούρτος τόνισε: “Για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Παίξαμε με μια πολύ ποιοτική ομάδα και απέναντι σε τέτοιες ομάδες, απαιτείται να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος. Να μην χαλάς το μυαλό σου σε άμυνα και επίθεση. Κάναμε λάθη, θα τα δούμε στο βίντεο και έχουμε δουλειά μπροστά μας”.

Για το πώς θα βελτιωθεί η εικόνα του Άρη: “Μόνο με δουλειά, για να βγει το αποτέλεσμα στο γήπεδο”.

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: “Θα είμαστε έτοιμοι γι ‘αυτό το παιχνίδι. Χρειάζεται πάθος, ετοιμότητα και συγκέντρωση. Πιστεύω ότι με αυτά τα στοιχεία θα είμαστε καλά. Εκτός έδρας παιχνίδι είναι, ένα εκτός έδρας ντέρμπι… Το ντέρμπι είναι ντέρμπι, όπως και να έχει. Αν και έχει κάποιες ήττες ο ΠΑΟΚ και περίμεναν άλλη εικόνα, θα πρέπει να προσέξουμε πολλά πράγματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…