Κεντρική Διεθνή Τέλος το μπάσκετ για τον Τζόναθαν Ζαν

Τέλος το μπάσκετ για τον Τζόναθαν Ζαν

Οι έντονοι φόβοι που είχαν αναπτυχθεί το περασμένο καλοκαίρι, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τζόναθαν Ζαν έγιναν, δυστυχώς, πραγματικότητα. Ο 20χρονος Γάλλος θα αναγκαστεί να αποχωρήσει πολύ πρόωρα από την ενεργό δράση, κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα του, τη Λε Μαν.

Συγκεκριμένα, ο Ζαν πάσχει από το σύνδρομο Marfan. Πρόκειται για μια σπάνια κληρονομική διαταραχή του συνδετικού ιστού, η οποία μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τους πνεύμονες, τα μάτια και τα οστά.

Η ασθένεια αυτή δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του πάσχοντος με την κατάλληλη θεραπεία. Η συνθήκη αυτή, όμως, αλλάζει όταν κάποιος αθλείται σε επαγγελματικούς κι εξαντλητικούς ρυθμούς, με τους γιατρούς να συνιστούν στον Ζαν να αποχωρήσει από το μπάσκετ.

Ο Ζαν επρόκειτο να επιλεγεί στο Ντραφτ του NBA το περασμένο καλοκαίρι αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων τον ανάγκασαν να αποσύρει τη συμμετοχή του, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να τον εμπιστευτεί κάποια ομάδα, βάσει της κατάστασης της υγείας του.

Παρόμοια περίπτωση είχε παρατηρηθεί και το 2014 με τον Αϊζέια Όστιν. Ο απόφοιτος του Μπέιλορ είχε επιλεγεί στο Ντραφτ αλλά το σύνδρομο Marfan έβαλε “φρένο” στα όνειρά του. Τουλάχιστον, κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση φέτος, αγωνιζόμενος στη σερβική, FMP.

Ο Ζαν θεωρούταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού μπάσκετ, με ύψος 2.18 κι άνοιγμα χεριών που φθάνει τα 2.26! Παρ’όλα αυτά, μπορούσε και να σουτάρει, με τους Γάλλους να βλέπουν στο πρόσωπό του μια αναβαθμισμένη έκδοση του Ρούντι Γκομπέρ! Η τύχη, όμως, είχε άλλα σχέδια…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

«Έφυγε» σπό την ζωή ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών Preminuo Dušan Duda Ivković…