Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πέφτουν οι τίτλοι τέλους

Πέφτουν οι τίτλοι τέλους

papatheodorou1

Μπορεί ο Μπάνε Πρέλεβιτς να προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μπορεί να επιχείρησε (ανεπιτυχώς) να βαφτίσει το κρέας ψάρι, όμως δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του κόσμου. Κι η ιστορία με τους δύο συνδεσμίτες (ιστορικά στελέχη του ΠΑΟΚ) δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Ήδη η διοίκηση του συλλόγου αναζητεί τον αντικαταστάτη του Ηλία Παπαθεοδώρου από την αγορά του εξωτερικού.

Το κλίμα ήταν βαρύ εδώ και καιρό, για τον νεαρό Έλληνα τεχνικό, που δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής του “δικεφάλου“. Το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονταν μεταξύ συγγενών και φίλων, στο άδειο “Παλατάκι“, η βαθμολογική κατάσταση, η αγωνιστική εικόνα, η αδυναμία να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση, δεν χρειάζονταν το… “επεισόδιο” με τους δύο φίλους του συλλόγου για να το αντιληφθούμε.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς απέτυχε να αντικαταστήσει μια εμβληματική φιγούρα, όπως αυτή του Σούλη Μαρκόπουλου. Η επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι ατυχής κι είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι η επιμονή σε αυτή την αποτυχημένη επιλογή, εγκυμονεί κινδύνους και για τους ίδιους τους παράγοντες, που πλέον αρχίζουν και παίρνουν αποστάσεις.

Ήδη μάνατζερ έχουν ξεκινήσει να προτείνουν προπονητές κι είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν προπονητή που θα αλλάξει τα δεδομένα, που θα δώσει υπόσταση σε μια ομάδα, η οποία όλοι συμφωνούν πως είναι άχρωμη και άγευστη. Έναν προπονητή που να αντέχει στην πίεση και να μην “χοροπηδά”, όπως γράφουν στα post τους οι φίλοι του συλλόγου. Έναν προπονητή που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος του “δικεφάλου“. Κι αυτός -αποδείχθηκε, άλλωστε- δεν είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός.

Βεβαίως, ακόμα κι αυτή η επικείμενη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, δύσκολα θα γεμίσει το κενό, που άνοιξε ανάμεσα στην προσωρινή διοίκηση και τους φίλους της ομάδας. Θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια ο Μπάνε, για να ξανακερδίσει όσα σε λίγες εβδομάδες έχασε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…