Κεντρική NBA NCAA Παιχνίδι 5 εναντίον 3 και παραλίγο… ανατροπή στο NCAA! (vids)

Παιχνίδι 5 εναντίον 3 και παραλίγο… ανατροπή στο NCAA! (vids)

alabama minnesota

Ένας καυγάς και ένα μαζικό μπαράζ αποβολών στάθηκε ως η αφορμή για να λάβει χώρα ένα από τα πιο “τρελά” και πρωτοφανή παιχνίδια την ιστορία του NCAA! Συγκεκριμένα, το κολέγιο του Αλαμπάμα έμεινε με μόλις 3 παίκτες στα τελευταία λεπτά του αγώνα εναντίον του Μινεσότα αλλά όχι μόνο δεν διασύρθηκε αλλά έφθασε κοντά στο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ντουπρί ΜακΜπρέιερ κι ο Ντέιζον Ίνγκραμ ξεκίνησαν να καυγαδίζουν, με όλους τους παίκτες από τον πάγκο του Αλαμπάμα να τρέχουν στο παρκέ, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα, τα οποία είχαν “οξυνθεί” ιδιαίτερα. Βάσει του κανονισμού, όμως, οι παίκτες του πάγκου δεν επιτρέπεται να αποχωρήσουν από αυτόν, οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στο παρκέ. Ακόμη κι αν δεν συμμετάσχουν σε καυγά, θα πρέπει να αποβληθούν, δίχως περαιτέρω ποινές για την ομάδα.

Κάπως έτσι, το Αλαμπάμα έμεινε μονάχα με 5 παίκτες ενώ, 11’37” πριν από το τέλος οι παίκτες έγιναν 4, όταν ο Ίνγκραμ αποβλήθηκε με 5 φάουλ! Λίγο αργότερα, 10’41’‘ πριν από το τέλος, ο Τζον Πέτι γύρισε τον αστράγαλό του κι αποχώρησε από το ματς, με τους διαθέσιμους παίκτες να γίνονται μόλις 3!

Το απίστευτο, όμως, είναι ότι οι 3 παίκτες του Αλαμπάμα οδήγησαν την ομάδα τους σε σερί 26-16 στα τελευταία λεπτά (!) ενώ, το επιμέρους σκορ του ματς κυμάνθηκε στο 30-22, στο διάστημα που υπήρχε αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ του Μινεσότα!

Εν τέλει, το Μινεσότα γλίτωσε το στραπάτσο μεγατόνων, επικρατώντας με 83-80, αν και η 3άδα του Αλαμπάμα (Κόλιν Σέξτον, Γκέιλιν Σμιθ και Ράιλι Νόρις) έκλεψε την παράσταση με μια πρωτοφανή κατάθεση ψυχής και τρομερής ευστοχίας σε απίθανα σουτ, παρά την υπέρμετρη κούραση, με τον Σέξτον να σταματά στους 40 πόντους!

Αναλυτικά τα highlights του “τρελού” αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…