Κεντρική NBA Παρέσυρε τους Θάντερ ο Γκόρντον! (vid)
NBA

Παρέσυρε τους Θάντερ ο Γκόρντον! (vid)

aaron gordon magic

Έπειτα από την περσινή “περιπλάνησή” του ανάμεσα στη θέση “3” και τη θέση “4“, ο Άαρον Γκόρντον έχει βρει, επιτέλους, τον κατάλληλο ρόλο, ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Η φετινή του σεζόν αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο step-up (18.6 πόντοι, 8.4 ριμπάουντ ανά αγώνα) και το χθεσινό ματς κόντρα στους Θάντερ αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Συγκεκριμένα, ο Γκόρντον σκόραρε 40 πόντους με 6/12 τρίποντα, 7/11 δίποντα και 8/11 βολές ενώ μάζεψε 15 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ κι έκανε 4 κλεψίματα, στην κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του! Ως αποτέλεσμα, το Ορλάντο νίκησε σχετικά εύκολα τους Θάντερ με 121-108, “έσπασε” το αρνητικό σερί του και “βύθισε” την Οκλαχόμα ακόμα πιο κάτω (ρεκόρ 8-12).

Παρά το γεγονός ότι η άμυνα της Οκλαχόμα είναι ισχυρότατη φέτος, ο Γκόρντον θριάμβευσε, συνδυάζοντας την αθλητικότητα και τον δυναμισμό του με την υψηλή γνώση των βασικών του μπάσκετ. Είναι εξαιρετικά βελτιωμένος στο παιχνίδι με την μπάλα στα χέρια, διατηρώντας τον έλεγχό της και κάνοντας drives προς το καλάθι. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο περιφερειακό σουτ, με τη σωστή μηχανική που κατέχει να τον βοηθά ενώ, αξιολογεί σε κάθε ευκαιρία την απίθανη αλτικότητά του, προσφέροντας υπέροχα highlights.

Τα highlights του Γκόρντον

Όσον αφορά τους Θάντερ, η έλλειψη κίνησης της μπάλας, η επιμονή στα σουτ μέσης απόστασης, οι εκνευριστικά μονοδιάστατες επιθέσεις της 4ης περιόδου κι η “απομόνωση” του Πολ Τζορτζ στο διάστημα αυτό οδηγούν σε συνεχείς ήττες από ομάδες κατώτερου επιπέδου, όσο καλά κι αν είναι τα στατιστικά του Ράσελ Γουέστμπρουκ (37 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 7/10 τρίποντα).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…