Κεντρική Διεθνή “Ο Μπερτομέου μας κοροϊδεύει όλους!”

“Ο Μπερτομέου μας κοροϊδεύει όλους!”

bertomeu baumann

Η “μάχη” μεγατόνων ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα συνεχίζεται ακάθεκτη, με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν εκατέρωθεν βολές, με αντικείμενο τα συγκρουόμενα προγράμματα των εκάστοτε διοργανώσεων (προκριματικά Μουντομπάσκετ, Ευρωλίγκα) και τη στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της κόντρας αυτής, ο επικεφαλής της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν μίλησε εκ νέου με “σκληρή” γλώσσα εναντίον του CEO της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξή του στην “Il Corriere Della Sera“.

Ο Μπερτομέου μας κοροϊδεύει όλους!“, ήταν τα πρώτα λόγια του Μπάουμαν, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: “Κάθε χρόνο αυξάνει τον αριθμό των παιχνιδιών και θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς η Ευρωλίγκα θέλει να φτιάξει τουρνουά με 24 ομάδες. Μάλλον θα φθάσουμε σε σημείο οι ομάδες να έχουν 6 παίκτες και η μπάλα να γίνει… τετράγωνη!”

Ακόμη, ο Μπάουμαν μίλησε και για την αστεία σύγκριση που γίνεται ανάμεσα στο NBA και την Ευρωλίγκα, σχετικά με τη μη παραχώρηση παικτών στις εθνικές ομάδες: “Το NBA δεν δίνει τους παίκτες για τα προκριματικά αλλά η Ευρωλίγκα δεν είναι σαν το NBA και δεν είναι ο Άνταμ Σίλβερ ο πρόεδρός της. Ας σταματήσουμε να κάνουμε τρελές συγκρίσεις. Η κινεζική λίγκα είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στο NBA κι όχι η Ευρωλίγκα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…