Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Ήταν προϊόν σκληρής προσπάθειας”

“Ήταν προϊόν σκληρής προσπάθειας”

mpitzanis

Με εξαιρετικό τρόπο έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Κυπριακό πρωτάθλημα η ΕΘΑ. Η ομάδα από την Εγκωμή έκανε την απόλυτη έκπληξη της τελευταίας αγωνιστικής νικώντας εκτός έδρας με 76-66 τον αρκετά πιο έμπειρο σε ρόστερ και με μεγαλύτερο μπάτζετ, ΑΠΟΕΛ. Ο τεχνικός της ΕΘΑ, Γιώργος Μπιτζάνης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του, τους στόχους που θέτει αλλά και για τον κανονισμό που προστέθηκε στο πρωτάθλημα και αναμένεται να βοηθήσει το κυπριακό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 76-66 επί του ΑΠΟΕΛ: “Για εμάς είναι μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη που έρχεται απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει διαφορετικούς στόχους από τους δικούς μας, σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ και αρκετά πιο έμπειρους παίκτες. Αγωνιστικά παίξαμε σκληρά στην άμυνα κάτι που απεικονίζεται και στους 66 πόντους παθητικό που είχαμε.
Όλοι οι αθλητές υπερέβαλαν εαυτούς και ακόμα κι οι νεαροί παίκτες που κλήθηκαν να πάρουν χρόνο στάθηκαν επάξια. Αυτή η νίκη ήταν προϊόν σκληρής προσπάθειας τόσο των παικτών όσο και του συνεργάτη μου, Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στο scouting. Γενικότερα εκτός από τα τα βαθμολογικά οφέλη αυτού του αποτελέσματος μας δίνει και μία μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ΕΘΑ στο πρωτάθλημα
“Η πορεία μέχρι τώρα αξιολογείται ως θετική. Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία κι αυτή η δουλειά βγαίνει και στο γήπεδο σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα είναι πάντα ανταγωνιστική με όποιον αντίπαλο κι αν παίζει. Θεωρώ ότι μετά και το τέλος του δευτέρου γύρου θα μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα”.

Για τους στόχους που υπάρχουν: “Η ομάδα απαρτίζεται από νέα παιδιά τόσο σε επίπεδο γηγενών όσο και σε επίπεδο ξένων, οπότε στόχος είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας, δεν ονειροβατούμε και ταπεινά δουλεύουμε με στόχο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αν ακολουθούμε αυτή την φιλοσοφία πιστά, στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθεί η ομάδα και η προσπάθεια που γίνεται. Γενικότερα ως σύλλογος δίνουμε μεγάλη έμφαση στους Κύπριους καλαθοσφαιριστές και δεν φοβόμαστε να τους εμπιστευτούμε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ανταποκρίνονται σε εξαιρετικό βαθμό κι έτσι είμαι αισιόδοξος”.

Για το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος: “Το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος σε σχέση με πέρσι έχει ανέβει. Γενικά υπάρχουν δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, ενώ από φέτος η Ομοσπονδία έχει εισαγάγει ένα νέο όρο που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αλλαγή που έγινε αφορά τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός Κυπρίου παίκτη σε όλες τις στιγμές του αγώνα. Αυτό έχει βοηθήσει, ήδη, τους ντόπιους παίκτες γιατί πλέον παίρνουν χρόνο συμμετοχής.
Γενικότερα δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι όλες οι ελληνικές ομάδες έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Κύπρο, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι βρίσκουν χώρο στις ομάδες της Α1. Αυτό σίγουρα δείχνει κάτι για το επίπεδο του πρωταθλήματος”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…