Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Euroleague: Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

rivers mclean

Πολλά και σπουδαία ματς διαδραματίστηκαν στην 9η στροφή της Euroleague, με τις δυο ελληνικές ομάδες να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Το ebasket.gr, ξεχωρίζει τους κορυφαίους της 9ης αγωνιστικής και σας τους παρουσιάζει.

Κέι Σι Ρίβερς (Παναθηναϊκός)

Ο Αμερικανός μπόμπερ του Παναθηναϊκού ήταν εκπληκτικός κόντρα στη Ρεάλ (20 πόντοι), αφού με τα υπερπολύτιμα σουτ του, εκτέλεσε εν ψυχρώ την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Ο Ρίβερς ήταν σταθερός και στα αμυντικά του καθήκοντα καθώς πίεζε συνεχώς τη μπάλα και τον προσωπικό του αντίπαλο. Αναμφίβολα, ο 30χρονος φόργουορντ των “πράσινων” αποτελεί ένα από τα πιο βασικά όπλα στη φαρέτρα του Τσάβι Πασκουάλ.

Εντγκάρας Ουλανόβας (Ζαλγκίρις)

Ο Λιθουανός ήταν η μεγάλη έκπληξη της 9ης αγωνιστικής. Βοήθησε τα μέγιστα τη Ζαλγκίρις να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Εφές, ανεβάζοντας τη όλο και περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Οι 22 πόντοι του και συνάμα τα 5/5 δίποντα και οι 6/6 βολές, φανερώνουν και την αποτελεσματικότητα που είχε στο συγκεκριμένο ματς.

Ρίκι Χίκμαν (Μπάμπεργκ)

Ο σταρ της Μπάμπεργκ έκανε… τα πάντα στο παιχνίδι της ομάδας του εναντίον της Βαλένθια. Έπαιξε φοβερή άμυνα και ήταν το πρώτο βιολί των Γερμανών στην επίθεση. Σκόραρε 26 πόντους με 5/8 τρίποντα και αποτέλεσε τον δήμιο της Βαλένθια στην απίθανη ανατροπή της Μπάμπεργκ. Ήταν άλλωστε αυτός που με 3/3 βολές στο φινάλε του αγώνα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι.

Τζέιμς Νάναλι (Φενέρμπαχτσε)

Πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με την ηχηρή απουσία του Κώστα Σλούκα, έπρεπε να βρει έναν παίχτη που θα της δώσει σκορ και ουσία. Αυτόν τον παίχτη, τον βρήκε στο πρόσωπο του Νάταλι, ο οποίος ήταν το… κανόνι των Τούρκων απέναντι στην Χίκμι. Σκόραρε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα και ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, ‘’σκεπάζοντας’’ κάθε επιθετικό που είχε μπροστά του.

Τζαμέλ Μακλίν (Ολυμπιακός)

Πραγματοποίησε τη καλύτερη του εμφάνιση με τα ‘’ερυθρόλευκα’’ απέναντι στη πρώην ομάδα του. Ήταν το.. beast του Ολυμπιακού στο ματς με την Αρμάνι αφού εξουδετέρωσε κάθε αντίπαλο ψηλό που βρήκε μπροστά του, τελειώνοντας παράλληλα και εξαιρετικά τις φάσεις κοντά στο καλάθι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…