Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Euroleague: Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

euroleague

Σε μια βδομάδα γεμάτη με παιχνίδια, είναι λογικό να παρουσιαστούν πολλές εκπλήξεις. Τόσο από ομάδες, όσο και από παίχτες. Το ebasket.gr, σας παρουσιάζει τους πέντε παίκτες της Euroleague που ξεχώρισαν με την απόδοση τους στην 6η αγωνιστική.

Βλάντιμιρ Σίματς (Εφές Αναντολού)
Δε θα μπορούσε να λείπει. Ο Βλάντιμιρ Στίματς πραγματοποίησε βραδιά-ρεκόρ με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ με την Αναντολού Εφές, όντας ένας εκ των υπευθύνων, για άλλο ένα “στραπάτσο” της Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος σέντερ, ήταν αρκετά καλός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έβγαλε νοκ-άουτ τους αντίπαλους ψηλούς και δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα. Πιο αναλυτικά, μέτρησε 22 πόντους, με 9/10 δίποντα, 4/7 βολές, 8 ριμπάουντ (5 αμυντικά – 3 επιθετικά), 2 κλεψίματα και 1 λάθος, σε 30 λεπτά αγωνιστικού χρόνου.

Λούκας Λεκαβίτσιους (Παναθηναϊκός)
Χωρίς αμφιβολία, ήταν η έκπληξη της βραδιάς στο ΣΕΦ. Ο Λιθουανός γκαρντ του “τριφυλλιού”, ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Ολυμπιακό και κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να εξασφαλίσει μια πολύ σημαντική νίκη (62-70) ενόψει συνέχειας. Ο Λιθουανός ήταν πολύ αποτελεσματικός σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, σκοράροντας μερικά πολύ σημαντικά καλάθια. Προσέφερε πάθος, ένταση και το κυριότερο… έδωσε ανάσες στον Καλάθη. Πιο αναλυτικά, ο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού, πέτυχε 14 πόντους, με 5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολές, 2 αμυντικά ριμπάουντ και 3 λάθη σε 20 λεπτά παιχνιδιού.

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, ήταν καταλυτικός στο ματς με τη Βαλένθια (94-67). Με το έναυσμα του δεύτερου ημιχρόνου, άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς, δίνοντας στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διαφορά ασφαλείας, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Είναι εμφανές πως ο σταρ των Ρώσων, βρίσκει πλέον περισσότερο χώρο στην επίθεση, αφού τον τομέα της οργάνωσης, τον έχει αναλάβει ο Σέρχι Ροντρίγκερθ.

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Ο Αμερικανός σέντερ της Μακάμπι, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για τη μεγάλη νίκη των Ισραηλινών απέναντι στη Ρεάλ. Στα τελευταία δυο λεπτά, βομβάρδισε το καλάθι των “Μαρδιλένων” και ήταν καθοριστικός για τη μεγάλη νίκη της Μακάμπι. Πιο αναλυτικά, ο 29χρονος ψηλός, πέτυχε 14 πόντους, με 6/9 δίποντα, 2/3 βολές, σημειώνοντας παράλληλα στη στατιστική του και 7 ριμπάουντ (4 αμυντικά – 3 επιθετικά), καθώς 1 ασίστ και 1 λάθος, σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)
Μπορεί να ήταν φανερά άστοχος κατά τη διάρκεια του ματς, απέναντι στη Μπασκόνια, αλλά όταν έπρεπε να βάλει τα σουτ, τα έβαλε και με το παραπάνω. Βοήθησε δημιουργικά όσο δεν σκόραρε αλλά την ύστατη στιγμή, βγήκε “μπροστά” και έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη. Πιο αναλυτικά, σκόραρε 14 πόντους, με 20 πόντους, 1/8 τρίποντα και 7/8 βολές. Παράλληλα μάζεψε 5 ριμπάουντ (3 αμυντικά – 2 επιθετικά), “σέρβιρε” 5 ασίστ, πραγματοποιώντας 1 κλέψιμο και 2 λάθη, σε 30 λεπτά αγωνιστικού χρόνου.

Ξεχώρισε ο Παναθηναϊκός

kenny gabriel panathinaikos olympiakos

Όσο για την ομάδα που ξεχώρισε στην 6η στροφή της Euroleague, αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πανηγύρισε το σπουδαίο διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη στο ΣΕΦ, δείχνοντας πως σιγά-σιγά βρίσκει τα «πατήματα» του.

Το “τριφύλλι” είχε επιθετικό πλουραλισμό, αφού όλοι όσοι αγωνίστηκαν βοήθησαν στο σκορ, πλην του Θανάση Αντετοκούνμπο που παρόλο που δε σκόραρε έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην άμυνα. Η έκπληξη της βραδιάς, ήρθε από τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος εκτός ότι βοήθησε στο σκοράρισμα, άλλαξε και τη ροή του αγώνα. Με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ, έδωσε ρυθμό στους “πράσινους“, αλληλουχία, ομαδικότητα, σκορ και καθαρό μυαλό.

Το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, είναι πως ο Νικ Καλάθης πήρε πολύτιμες ανάσες από τον Λιθουανό, με τον δεύτερο να δείχνει πως είναι έτοιμος να αποδώσει στο 100% και να δικαιώσει τον Τσάβι Πασκουάλ για την επιλογή του.

Το “τριφύλλι” είναι βέβαιο πως δεν έχει πείσει με την αγωνιστική του εικόνα, αλλά αγώνα με τον αγώνα θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Ήδη, μετά το «σοκ» του αποκλεισμού από την ΑΕΚ, έδειξε μια αντίδραση με μια μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ.

panospanagiotopoulos@outlook.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…