Κεντρική NBA Έσπασε το ρεκόρ βολών ο Σίμονς! (vid)
NBA

Έσπασε το ρεκόρ βολών ο Σίμονς! (vid)

ben simmons

Οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 15 πόντους κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών της 4ης περιόδου. Με 7’23” να απομένουν για το τέλος και με το σκορ 93-78 υπέρ των Σίξερς, ο Μπεν Σίμονς επέστρεψε στο παρκέ, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να κλείσει ομαλά τον αγώνα. Και τότε, η στρατηγική του hack επανήλθε δυναμικά στις επάλξεις.

Πιο αναλυτικά, ο κόουτς των Γουίζαρντς, Σκοτ Μπρουκς έδωσε εντολή στους παίκτες του να κάνουν μονίμως φάουλ στον Μπεν Σίμονς, μπας και περιορίσει την επίθεση των Σίξερς, ώστε να ελαττωθεί η διαφορά.

Ως αποτέλεσμα ο Σίμονς πήγε στη γραμμή 24 φορές εντός της 4ης περιόδου, κάτι που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του NBA!

Το παράδοξο αυτό σκηνικό, μάλιστα, εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του κομισάριου του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το φαινόμενο του hacking πρέπει να εκλείψει, κάτι που οδήγησε και σε νέους κανόνες περιορισμού.

Ο Σίμονς ευστόχησε στις 12 από τις 24 βολές που επιχείρησε στην 4η περίοδο, κοντά στο ποσοστό με το οποίο σουτάρει εντός της φετινής σεζόν (57%). Το παράδοξο είναι ότι το κόλπο έπιασε, με τους Γουίζαρντς να μειώνουν στο σκορ και να πλησιάζουν στους 3 πόντους, προτού, όμως, οι Σίξερς “καθαρίσουν” το ματς στα δύο τελευταία λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σίμονς ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους, 18 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας), 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες, με 8/15 δίποντα και 15/29 βολές! Η Φιλαδέλφια εκτέλεσε συνολικά 64 βολές, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στη μακρά ιστορία της ομάδας.

Τα highlights του Σίμονς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…