Κεντρική Basket League Κύμη Επίσημα στην Κύμη ο ΜακΦάντεν (pic)

Επίσημα στην Κύμη ο ΜακΦάντεν (pic)

mcfadden

Η Κύμη έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα και χρειαζόταν ενίσχυση για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Έτσι οι ιθύνοντες της ομάδας έφτασαν στην συμφωνία και την απόκτηση του Θάντους ΜακΦάντεν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ βρισκόταν στο στόχαστρο του συλλόγου της Χαλκίδας από το καλοκαίρι, όταν και έγιναν οι πρώτες συζητήσεις, όμως ο “γάμος” έγινε με λίγη καθυστέρηση. Ο Αμερικανός παίκτης βρέθηκε στην έδρα της Κύμης από το βράδυ της Δευτέρας, για τα διαδικαστικά και πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες.

Ο τεχνικός του συλλόγου επιθυμεί την πραγματοποίηση φιλικών αγώνων, ώστε να μπει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Το προφίλ του ΜακΦάντεν:

“Ο Θάντους ΜακΦάντεν είναι παλιός γνώριμος του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού πέρσι φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ και έπαιξε σε 18 παιχνίδια της Stoiximan.gr Basket League, έχοντας κατά μ.ο. 10 πόντους και 1,8 ασίστ. Είχε ξεκινήσει την σεζόν 2016/16 στην γαλλική Nancy με την οποία αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια της LNB Pro A και είχε 12.4 πόντους, 1.9 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια έπαιξε στην Κύπρο όπου κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, το πρώτο με τον ΑΠΟΕΛ και τα επόμενα δύο με την  ΑΕΚ Λάρνακας! Την τελευταία του μάλιστα σεζόν στην Κύπρο ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, έχοντας στο πρωτάθλημα 17 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ, ενώ στο FIBA Europe Cup σημείωνε κατά μέσο όρο 17,6 πόντους, μάζευε 2,9 ριμπάουντ και είχε 2,2 κλεψίματα!

Εκτός των παραπάνω, ο McFadden έχει αγωνιστεί επίσης στα κολέγια St. Clair Country CC και Fairmont State, από όπου αποφοίτησε το 2009. Στην συνέχεια πήγε στην Τσεχία για τρία χρόνια, τα δύο πρώτα στην  BK Usti και τον τρίτο στην Sluneta, ενώ στο ενδιάμεσο έπαιξε και για μικρό χρονικό στην γερμανική Lowen Braunschweig.

Στο πρωτάθλημα των Σκοπίων είχε 13 πόντους , 5 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ κτά μ.ο., ενώ με την Karpos Sokoli αγωνίστηκε και σε 4 παιχνίδια στο Europe Cup έχοντας 14,8 πόντους και 4 ασίστ”.

mcfadden2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…