Κεντρική Διεθνή Έπεισαν… συγγενείς και φίλους

Έπεισαν… συγγενείς και φίλους

“Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας, για την κατάσταση που εμπλέκει τους παίκτες, οι οποίοι δεσμεύονται με επαγγελματικά συμβόλαια με συλλόγους που ελέγχει η ECA. Αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν περισσότερους από 100 εκ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης, που έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στις εθνικές ομάδες τους.

Εμείς, οι υπογράφοντες Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες των διεθνών παικτών. Διότι η συμμετοχή στη Εθνική ομάδα δεν αποτελεί μόνο ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή, αλλά και γιατί οι διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων προωθούν τον αθλητισμό και τις αξίες του, όπως το fair play και την ακεραιότητα όπως καμία άλλη διοργάνωση”.

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε επιστολή που απέστειλαν 31 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Είναι ίσως η απόλυτη αποτυχία της ΦΙΜΠΑ, που δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τη… συμπάθεια του 4.1% των Ευρωβουλευτών.

Γιατί όταν μόλις 31 από τους 755 βουλευτές δείχνουν ενοχλημένοι, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως το άλλο 96% είτε αδιαφορεί (άρα η προσέγγιση ήταν λάθος), είτε αποδοκιμάζει. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ανάμεσα στους 31 δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας Ευρωβουλευτής, παρότι η ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ακολουθεί την πλέον σκληροπυρηνική στάση.

Είναι πρόδηλο πως αν οι παράγοντες της διεθνούς ομοσπονδίας θέλουν να δημιουργήσουν ντόρο γύρω από το θέμα, πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, καθώς η στήριξη μιας οικτρής μειοψηφίας, δεν σηματοδοτεί επιτυχία, αλλά και δεν προκαλεί αναστάτωση σε κανένα, πλην ίσως των κεντρικών γραφείων της ΦΙΜΠΑ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Η αποχώρηση του Μιλουτίνοφ από το ΣΕΦ (vid)

Η αποθέωση του Μιλουτίνοφ κατά την αποχώρηση του από το ΣΕΦ. Ο πρώτος τελικός της Basket L…