Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Διαίρει και βασίλευε

Διαίρει και βασίλευε

gondas spyros koromilas ilias

Αν (παρότι είναι πασίγνωστη έκφραση) θελήσει κανείς να αναζητήσει την έννοια της έκφρασης “διαίρει και βασίλευε“, διαπιστώνει πως σημαίνει “για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντισε να σπείρεις τη διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου“.

Παραδοσιακή μέθοδος που χρησιμοποιείται από την ΕΟΚ. Κι όπου “αντίπαλοι” αυτή τη στιγμή είναι οι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας. Αυτοί αποτελούν -στην παρούσα φάση- διαρκή απειλή για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (και όχι μόνο αυτόν). Έχουν τον νόμο με το μέρος τους, μοιάζουν να έχουν φτιάξει μια θηλιά από κοφτερό σύρμα, η οποία έχει φτιαχτεί έτσι ώστε κάθε φορά που επιχειρούν να κινηθούν οι ομοσπονδιακοί, να σφίγγει περισσότερο.

Ό,τι κι αν δοκίμασαν ως τώρα, ο Σπύρος Γκόντας (κυρίως), ο Γιάννης Φούφης (δευτερευόντως) και οι Ηλίας ΚορομηλάςΠέτρος Παπαπέτρου (ακολουθούν) μοιάζουν άτρωτοι. Κι αφού δεν μπορεί να τους νικήσει, ο (πάλαι ποτέ) “μεγάλος” αποφάσισε να τους διχάσει. Γι’ αυτό κι έστειλε… χαμπέρι στους δύο τελευταίους ότι θέλει να τους δει αύριο Παρασκευή, για να βρεθεί λύσει στο πρόβλημα.

Η απάντησή που πήρε… πόνεσε! Κοομηλάς και Παπαπέτρου, αφού πρώτα είπαν στους αγγελιοφόρους “γιατί την Παρασκευή κι όχι σήμερα” (όπου σήμερα ήταν πριν την κλήρωση για τους διαιτητές του Κυπέλλου), ξεκαθάρισαν πως “ή όλοι, ή κανείς“. Η επιχείρηση “διαίρεση” απέτυχε παταγωδώς, όπως και κάθε άλλη προσπάθεια να “κοντύνει” ο Σπύρος Γκόντας κι οι διαιτητές της Ευρωλίγκας, οι οποίοι εξελίσσονται σε εφιάλτη για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τους παρατρεχάμενους.

Το κακό είναι πως όσο επιχειρούν χτυπήματα κάτω από τη μέση (άτσαλα), τόσο πεισμώνουν οι τέσσερις, τόσο δένονται μεταξύ τους και στο τέλος θα μετατραπούν σ’ ένα αδιαπέραστο τείχος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…