Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Basket League: Οι κορυφαίοι παίκτες της 5ης αγωνιστικής!

Basket League: Οι κορυφαίοι παίκτες της 5ης αγωνιστικής!

basket league

Η εβδομάδα που μας πέρασε, έκρυβε εκπλήξεις, θέαμα από ομάδες και παίχτες –που η αλήθεια είναι- πως δεν περιμέναμε. Πάμε όμως να δούμε τους πέντε παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοση τους στην 5η αγωνιστική της Basket League.

Μάρκους Ντένμον (Παναθηναϊκός)

Ο Αμερικανός σουτέρ του Παναθηναϊκού, φάνηκε “πεινασμένος” μετά το DNP στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού “ξέσπασε” απέναντι στον Πανιώνιο. Ο γκαρντ των πράσινων είχε εξαιρετική παρουσία κατά τη διάρκεια του ματς, όντας το επιθετικό “υπερόπλο” του Τσάβι Πασκουάλ. Ο 27χρονος guard, πέτυχε 21 πόντους, με 3/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 3/4 βολές. Παράλληλα, μάζεψε 5 ριμπάουντ (2 επιθετικά – 3 αμυντικά), 1 ασίστ και 2 λάθη, σε 25 λεπτά αγωνιστικού χρόνου.

Λάκι Τζόουνς (ΠΑΟΚ)

Ο γκαρντ/φόργουορντ του ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Άρη, στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει έναντι του “αιώνιου” αντιπάλου (63-57) στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Τζόουνς ήταν το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, μη μπορώντας σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, να τον περιορίσει. Ο 24χρονος, -κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- έδωσε “πνοή” στην ομάδα του και αναλαμβάνοντας κυρίως το σκοράρισμα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας. Ο Τζόουνς πέτυχε 20 πόντους, με 6/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 2/3 βολές, παίρνοντας επίσης και 5 ριμπάουντ (4 αμυντικά – 1 επιθετικό) σε 34 λεπτά αγωνιστικής παρουσίας.

Ρόλαντ Σαφτενάαρ (ΓΣΛ Φάρος)

Ο Ολλανδός σέντερ και πολυτιμότερος παίχτης της 5ης αγωνιστικής της BasketLeague, πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση απέναντι στα Τρίκαλα του Κώστα Μέξα, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του, να πάρει τη νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο “γίγαντας” του Γυμναστικού είχε καταλυτικό ρόλο τόσο στο σκοράρισμα, αφού ήταν ο κύριος αποδέκτης των plays του coach Σκουρτόπουλου, αλλά βοήθησε την ομάδα του και δημιουργικά, κυρίως μέσα από το “ζωγραφιστό”. Το… κοντέρ του Σάφτενααρ σταμάτησε στους 25 πόντους, με 8/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/6 βολές, μαζεύοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ (3 αμυντικά – 3 επιθετικά) και «σέρβιρε» στους συμπαίχτες του 5 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

ΜακΚένζι Μουρ (Λαύριο)

Ο Αμερικανός γκαρντ του Λαυρίου, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Κολοσσό και βοήθησε την ομάδα του να πάρει μια υπερ-πολύτιμη νίκη (80-62) στη BasketLeague.Ο πρώην παίχτης του Προμηθέα, ήταν καθοριστικός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Βγήκε “μπροστά” στο σκοράρισμα, παίρνοντας αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και παράλληλα δημιούργησε υποδειγματικά για τους συμπαίχτες του. Ωστόσο, ήταν εξίσου καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Πήρε τα ριμπάουντ που χρειαζόντουσαν, είχε καλή απόδοση στο 1v1 και… “απογειώθηκ”» στους αιθέρες, προκειμένου να κόψει όποιον επίδοξο παίχτη του Κολοσσού προσπαθούσε να πατήσει ρακέτα. Ο Μουρ, πέτυχε 19 πόντους, με 5/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/7 βολές. Ωστόσο, η στατιστική του έγραψε και 7 ριμπάουντ (5 αμυντικά, 2 επιθετικά), 1 κλέψιμο και 2 τάπες σε 26 αγωνιστικά λεπτά.

Μπράιαν Ρόμπερτς (Ολυμπιακός)

Ο Αμερικανός γκαρντ των ερυθρολεύκων, ήταν ένας από τους leaders στο ματς με το Ρέθυμνο στο κλειστό του ΣΕΦ. Ο Ρόμπερτς, ανέλαβε δράση, κυρίως, στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, σκοράροντας 11 πόντους μέσα σε 5 λεπτά, επαναφέροντας τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο σκορ (55-53). Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός άσσος των Πειραιωτών, σκόραρε 18 πόντους, με 4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές, προσφέροντας παράλληλα 4 ριμπάουντ (3 αμυντικά – 1 επιθετικό), 6 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο σε 25 λεπτά συμμετοχής.

panospanagiotopoulos@outlook.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Πάνος Παναγιωτόπουλος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…