Κεντρική NBA Απολύθηκε ο κόουτς των Γκρίζλις!
NBA

Απολύθηκε ο κόουτς των Γκρίζλις!

david fizdale memphis

Τα “σύννεφα” πάνω από τους Μέμφις Γκρίζλις είχαν μαζευτεί από χθες κι οι εξελίξεις κορυφώθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα, ο προπονητής των “αρκούδων”, Ντέιβιντ Φίζντεϊλ απολύθηκε, εξαιτίας του κακού ρεκόρ της ομάδας (7-12) και της αρνητικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί στη Grind City.

Αυτή ήταν η 2η απόλυση προπονητή για φέτος μετά από εκείνη του Ερλ Γουότσον των Φοίνιξ Σανς.

“Μετά από αναλυτική διερεύνηση, αποφάσισα ότι μια αλλαγή ήταν απαραίτητη για να πάμε μπροστά και να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα για να πετύχει στο μέλλον. Ο κόουτς Φίζντεϊλ εκπροσώπησε τους Γκρίζλις και την πόλη του Μέμφις με περηφάνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας του”, ήταν το μήνυμα του τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Κρις Γουάλας.

Τη θέση του Φίζντεϊλ θα πάρει ο βοηθός του, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, με τον 38χρονο να έχει κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής μόνο τη σεζόν 2015-16, αντικαθιστώντας τον Κέβιν ΜακΧέιλ κι αποτυγχάνοντας με τους Χιούστον Ρόκετς (ρεκόρ 37-34, έξοδος στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ).

Ο Φίζντεϊλ οδήγησε τους Γκρίζλις σε ρεκόρ 43-37 και στην 7η θέση της Δύσης την περασμένη σεζόν, παρά τους πολλαπλούς τραυματισμούς των παικτών ενώ έδωσε σπουδαία “μάχη” στα πλέι-οφ, προτού το Μέμφις υποταχθεί στο Σαν Αντόνιο με 4-2.

Πρόκειται για έναν κόουτς με πολύ καινοτόμες ιδέες στο επιθετικό κομμάτι αλλά και με προσήλωση στην άμυνα αλλά η κόντρα του με τον Γκασόλ και η “κατηφόρα” των τελευταίων εβδομάδων τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου.

Η πιο διάσημη στιγμή του ήταν κατά τη διάρκεια των πλέι-οφ, με την περίφημη “έκρηξη” στη συνέντευξη τύπου εναντίον των διαιτητών μετά το πρώτο ματς της σειράς εναντίον των Σπερς και την ατάκα “Take that for data!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…