Κεντρική NBA Η πλήρης αγανάκτηση του Μαρκ Γκασόλ με το Μέμφις (vid)
NBA

Η πλήρης αγανάκτηση του Μαρκ Γκασόλ με το Μέμφις (vid)

marc gasol memphis

Η “κατρακύλα” των Μέμφις Γκρίζλις συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι “αρκούδες” ηττήθηκαν για 8η σερί φορά, χάνοντας από τους Μπρούκλιν Νετς με 98-88, με το ρεκόρ τους από τον τραυματισμό του Μάικ Κόνλεϊ κι έπειτα να διαμορφώνεται στο 0-7. Αυτό που απασχολεί περισσότερο, όμως, τον οργανισμό του Μέμφις είναι η περίπτωση του Μαρκ Γκασόλ.

Συγκεκριμένα, ο Γκασόλ έγινε αλλαγή από τον κόουτς των Γκρίζλις, Ντέιβιντ Φίζντεϊλ κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου του χθεσινού ματς, με το Μέμφις να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 18 πόντους. Οι πάντες θα περίμεναν ότι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας θα επιστρέψει στο παρκέ στην 4η περίοδο, ώστε να οδηγήσει τους συμπαίκτες του σε μια πιθανή ανατροπή αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ, με τον Γκασόλ να μένει καθηλωμένος στον πάγκο μέχρι το τέλος!

Ο κόουτς Φίζντεϊλ τόνισε μετά το τέλος του ματς ότι ήθελε απλά να διαπιστώσει αν οι παίκτες του πάγκου μπορούν να συνεχίσουν το σερί και να γυρίσουν το ματς, κάτι που δεν έγινε: “Κάποιες φορές, όταν παίρνεις ρίσκα, ενδέχεται να δυσαρεστήσεις κάποιους. Η νίκη είναι η μόνη προτεραιότητά μου. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Γκασόλ“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται, όμως, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ, με τις δηλώσεις του Γκασόλ να “μυρίζουν” γενική αγανάκτηση: “Αυτό μου συνέβη πρώτη φορά και δεν μου αρέσει καθόλου. Είμαι πολύ πιο εκνευρισμένος απ΄όσο φαίνεται. Όταν δεν είμαι στο παρκέ, νιώθω ότι δεν με υπολογίζουν. Είμαι σίγουρος ότι το προπονητικό επιτελείο ήξερε ότι αυτό θα με πειράξει πολύ“, ανέφερε ο Ισπανός σταρ.

Κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου, μάλιστα, όταν ο προπονητής του Μέμφις κάλεσε τάιμ-άουτ, ο Γκασόλ επέλεξε να βρίσκεται όσο πιο μακριά γινόταν, γυρνώντας την πλάτη του στον κόουτς και αγνοώντας παντελώς τις εντολές του!

Ακόμη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις του Γκασόλ πριν από μερικούς μήνες, όταν συνέκρινε την Εθνική Ισπανίας με τους Γκρίζλις: “Είμαστε οικογένεια και έχουμε ηγέτες όπως ο Πάου Γκασόλ κι ο Ναβάρο. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το Μέμφις“, είχε πει χαρακτηριστικά.

Όλες οι παραπάνω συνθήκες έχουν οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι ο Μαρκ Γκασόλ ενδέχεται να ζητήσει ανταλλαγή εντός της σεζόν, με την αγανάκτηση και την γκρίνια να χτυπά “κόκκινο” στο χθεσινό ματς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…