Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Ένα οικοδόμημα σε στέρεες βάσεις”

“Ένα οικοδόμημα σε στέρεες βάσεις”

kontogiannis

Έπειτα από 30 χρόνια επέστρεψε στον Φαίακα με στόχο να τον καθοδηγήσει και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο coach Παναγιώτης Κοντογιάννης καθοδηγεί εξαιρετικά μέχρι τώρα τους Κερκυραίους στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, καθώς έπειτα από 4 αγωνιστικές η ομάδα έχει το απόλυτο των νικών. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία του Φαίακα, για το μακρόπνοο πλάνο που υπάρχει, ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την άνετη επικράτηση (55-67) επί του ΑΟΚ Βέροια: “Δεν ήταν εύκολη. Είχαμε ένα άγχος στην αρχή ειδικά στην επίθεση. Στην άμυνα παίζαμε καλά, όμως επιθετικά χάναμε εύκολα καλάθια. Αυτό είχα ως αποτέλεσμα στο ημίχρονο να είμαστε πίσω στο σκορ, όμως μετά την ανάπαυλα βρήκαμε τον τρόπο να τελειώσουμε σωστά τις φάσεις και χτίσαμε μία διαφορά που μας οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι δίκαια πήραμε τη νίκη και απλά ήταν θέμα χρόνου να βρούμε το ρυθμό μας την ώρα του ματς”.

Για την αήττητη πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα: “Ο στόχος είναι η εύκολη σωτηρία και νομίζω έχουμε βάλει καλές βάσεις για να το πετύχουμε. Όταν η έγινε κλήρωση είχαμε πει ότι χρειαζόμαστε αυτά τα παιχνίδια γιατί ήταν απέναντι σε ομάδες που έχουν παρόμοιους στόχους με εμάς. Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής είναι μία νέα κατηγορία για την ομάδα και πρέπει πρωτίστως να χτίσουμε μία ασφαλή εικόνα για να δούμε κι εμείς ποιες είναι πραγματικά οι δυνατότητες μας. Όπως και να έχει αυτές οι τέσσερις νίκες είναι σημαντικές για να μας βοηθήσουν στον μεγάλο στόχο της σωτηρίας”.

Για τις σκέψεις ανόδου αν υπάρχουν: “Πρώτος στόχος και αδιαπραγμάτευτος είναι η σωτηρία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Πτολεμαΐδα, όμως μέσα στα επόμενα 4 ματς πιστεύω θα έχει φανεί αν έχουμε τα φόντα να κάνουμε σκέψεις πρωταθλητισμού”.

Για τους στόχους που θέτει για το μέλλον: “Ο βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα έχει συνέχεια και συνέπεια σε βάθος χρόνου. Δεν κοιτάμε μόνο τη φετινή πορεία. Έχουμε ξεκινήσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα στις υποδομές που ευελπιστούμε να μας δώσει στο μέλλον παίκτες, καθώς καθημερινά γίνεται καλή δουλειά από καταρτισμένους προπονητές. Παράλληλα, επενδύουμε και στους αθλητικούς χώρους με στόχο να είναι όλο το οικοδόμημα βασισμένο σε στέρεες βάσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…