Κεντρική Basket League Άρης Το προφίλ της αντιπάλου του Άρη κι ο “κιτρινόμαυρος” λαός

Το προφίλ της αντιπάλου του Άρη κι ο “κιτρινόμαυρος” λαός

aris omadiki

Ο Άρης αντιμετωπίζει απόψε (19:3ο, Novasports 1, ΕΡΤ3) τη Νίμπουρκ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Βasketball Champions League, και θέλει να κάνει το 2/2 στη διοργάνωση. Διαβάστε το προφίλ της αποψινής αντιπάλου της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το προφίλ της Νίμπουρκ, όπως το παρουσίασε η ΚΑΕ Άρης:

Μια αρκετά γνώριμη αντίπαλος τα τελευταία χρόνια θα βρεθεί σήμερα (17/10, 19:30, Novasports1, ΕΡΤ3) στο δρόμο του Άρη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Ο λόγος για τη CEZ Nymburk, τη μόνιμη πρωταθλήτρια Τσεχίας καθώς διατηρεί τα σκήπτρα στη χώρα της από τη σεζόν 2006-2007. Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί και πέρυσι αντιμέτωπες στην ίδια φάση της διοργάνωσης, έχοντας από μια νίκη στις έδρες τους.

H Nymburk διαθέτει ορισμένους από τους καλύτερους Τσέχους που εξακολουθούν να αγωνίζονται εντός των τειχών. Οι δυο φόργουορντ Vojtech Hruban (28, 2,01), Martin Kriz (24, 1,98) και ο σέντερ, Martin Peterka (22, 2,05) ήταν μέλη της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας, στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, με προπονητή τον Ισραηλινό, Ronen Ginzburg που τα τελευταία χρόνια κάθεται στον πάγκο της πιο πετυχημένης τσέχικης ομάδας των δυο τελευταίων δεκαετιών (14 Πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα Τσεχίας). Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, Eugene Lawrence (31, 1,84) παρέμεινε στην ομάδα για δεύτερη συνεχή σεζόν και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της. O Quincy Diggs (27, 1,98) που έπαιζε στη γερμανική Bremerhaven είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ της Nymburk μαζί με τον επίσης Αμερικανό, Kendrick Ray (23, 1,88) που προέρχεται από το κολεγιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α.. Στη σύνθεση της υπάρχει και τέταρτος Αμερικανός, ο πάουερ φόργουορντ Hunter Mickelson (25, 2,08), ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στην επίσης τσέχικη, Svitavy. Στη Nymburk παίζει και ο Κροάτης φόργουορντ, Boris Barac (25, 2,05). Ο 35χρονος σέντερ, Petr Benda συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια στην τσέχικη ομάδα και φυσικά είναι ο πιο παλιός της παίκτης.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι υπάρχουν τέσσερις παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δυο ομάδων. Οι Χρήστος Ταπούτος, Γιώργος Τσιάρας, Drew Naymick και Darius Washington.

Να σημειωθεί ότι η Nymburk ηττήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης εντός έδρας από τη Nanterre 92 με 72-81″.

Αφιέρωμα στον Άρη έκανε από την πλευρά της και η Νίμπουρκ. Οι Τσέχοι στάθηκαν στους οπαδούς των “κιτρινόμαυρων”. “Αντιμετωπίζουμε τον Άρη Θεσσαλονίκης που έφτασε στο Νίμπουρκ μαζί με τους θορυβώδεις οπαδούς του”, αναφέρουν. Οι άνθρωποι της Νίμπουρκ δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν ακόμα στον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…