Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Το μπάσκετ δεν έχει κατηγορίες”

“Το μπάσκετ δεν έχει κατηγορίες”

karoutzos

Αναμφίβολα είναι ο πιο πιστός στρατιώτης του Χαλανδρίου. Από τη Δ’ ΕΣΚΑ στη Γ’ εθνική και πίσω στα τοπικά ο coach Αργύρης Καρούτζος δεν έπαψε στιγμή να παλεύει και να μοχθεί για την αγαπημένη του ομάδα. Ακόμα κι όταν δεν ήταν εκεί ως προπονητής δεν έπαψε ποτέ να την αγαπά. Η ομάδα των Βορείων προαστίων μπορεί να έφτασε μισό βήμα πριν τη διάλυση, όμως ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε και πάλι παρών αναλαμβάνοντας να την κοουτσάρει για 25η σεζόν και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) εξήγησε ποιο είναι το κίνητρο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αναγέννηση που επιχειρεί να κάνει με την ομάδα του Χαλανδρίου: “Ξεκινάμε από την αρχή για να βάλουμε τις βάσεις με νέα παιδιά και νέους στόχους. Η αλήθεια είναι ότι στο μπάσκετ χωρίς υποδομή και προσπάθεια δεν μπορείς να πας πουθενά. Το νέο μας ξεκίνημα γίνεται με νέα παιδιά που αγαπάνε το άθλημα, έχουν ταλέντο και μπόλικο μεράκι. Με ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες επιδιώκουμε να αναδείξουμε παιδιά που στο μέλλον θα μπορέσουν να γίνουν ο καθρέφτης του συλλόγου μας. Το μπάσκετ είναι παντού το ίδιο δεν έχει κατηγορίες, έχει μόνο αγάπη και προσπάθεια για το άθλημα. Προσωπικά αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζω στο Χαλάνδρι, καθώς είναι το σπίτι μου και με μεγάλη προσπάθεια θα επιστρέψουμε στις κατηγορίες που πρέπει να είμαστε”.

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η ομάδα και τους λόγους που έμεινε: “Στις δύσκολες στιγμές δεν πρέπει να εγκαταλείπεις αλλά να δυναμώνεις. Ήμουν ο τελευταίος που έμεινα στην ομάδα κι είχα υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου και στο σύλλογο να μην εγκαταλείψω στα δύσκολα. Αυτή η κακή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί έγινε το κίνητρο μου και από αυτό πήρα δύναμη για να ανατρέψουμε τα πάντα και να κοιτάξουμε και πάλι μπροστά”.

Για τους στόχους που θέτει φέτος στη Γ’ ΕΣΚΑ: “Οι στόχοι μας είναι να προχωρήσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι κι εφόσον αξίζουμε να ανέβουμε κατηγορία. Η μοναδική προϋπόθεση είναι ότι θα συνεχίσουμε με τα ίδια παιδιά που έχουμε και σε δεύτερη φάση θα ενισχυθούμε με επίσης νέα παιδιά που θα έχουν κίνητρο για το μπάσκετ αλλά και για την βελτίωση τους. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει και να προοδεύσει, πλέον, το μπάσκετ αλλά και οι σύλλογοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…