Κεντρική ΕΚΑ "Νίκος Γκάλης" Το αυγό θα σπάσει

Το αυγό θα σπάσει

gondas spyros koromilas ilias

Το ΕΚΑ “Νίκος Γκάλης” είναι το μοναδικό ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα ανεξάρτητο πρωτάθλημα μπάσκετ. Από το 1986 μέχρι σήμερα στηρίζει και στηρίζεται από ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ ανιδιοτελώς, από ανθρώπους που πληρώνουν, δεν πληρώνονται. Σε αυτή τη διαδρομή έχει αποφασίσει να στηρίζει παράλληλα τους συνδέσμους Διαιτητών και Κριτών. Κατά δήλωση κορυφαίων παραγόντων της διαιτησίας (Θοδωρής Βιδάλης), τα πρωταθλήματα και οι εισφορές του ΕΚΑ κράτησαν ανθρώπους στη διαιτησία, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχαν φύγει.

Φέτος το ΕΚΑ αποφάσισε να έχει δύο διαιτητές (σε όλα τα παιχνίδια της Α1), όμως την τελευταία στιγμή κι ενώ υπήρχε συμφωνία πως το κόστος θα είναι το ίδιο με πέρυσι, ο Σύνδεσμος της Αθήνας απαίτησε να παίρνουν από 20 ευρώ 30 κι οι Κριτές από 15 να παίρνουν 20. Σε μέρες κρίσης, όταν στα παιχνίδια της ΕΣΚΑ, που είναι πιο γρήγορα, πιο απαιτητικά, ανωτέρου επιπέδου, παίρνουν 12 ευρώ, παίζοντας σε ανοιχτά γήπεδα με 0 βαθμούς τον χειμώνα!

Αποτέλεσμα να αναβληθούν κάποια ματς, επειδή ο Σπύρος Γκόντας και η Τάνια Μερίκα κάνουν μικροπολιτική σε βάρος των ανεξάρτητων πρωταθλημάτων.

Το μπάσκετ έγινε για τους αθλητές, όχι για τους Κριτές και τους Διαιτητές. Μπορεί και χωρίς αυτούς, αν κι ως τώρα η διοίκηση του ΕΚΑ “Νίκος Γκάλης” έχει συμβιβαστική διάθεση. Θα μπορούσε εύκολα να βρει Διαιτητές και Κριτές με το 1/3 των χρημάτων. Κι αν δεν υπάρξει ανάλογη συμβιβαστική διάθεση από την πλευρά των συνδέσμων, θα υποχρεωθεί να το κάνει.

Το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία το γνωρίζουμε. Είτε η πέτρα πάει στο αυγό, είτε το αυγό στην πέτρα, το αυγό θα σπάσει. Από το 1986 μέχρι σήμερα, χάρη στην αγάπη όλων όσων μετέχουν στις διοργανώσεις, το ΕΚΑ “Νίκος Γκάλης” έχει γίνει όχι πέτρα, αλλά γρανίτης. Το… αυγό θα σπάσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΚΑ "Νίκος Γκάλης"

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Περιστέρι «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (19/…