Κεντρική Basket League Άρης “Σε επικίνδυνο μονοπάτι το ευρωπαϊκό μπάσκετ”

“Σε επικίνδυνο μονοπάτι το ευρωπαϊκό μπάσκετ”

Ο τεχνικός του ΆρηΠαναγιώτης Γιαννάκης, αναφέρθηκε στη διαμάχη ανάμεσα στη ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα, τονίζοντας πως “το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο κι επικίνδυνο μονοπάτι των τελευταίων ετών“.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο κι επικίνδυνο μονοπάτι των τελευταίων ετών. Η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, δεν πλήττει τη ΦΙΜΠΑ. Δεν πλήττει την Ευρωλίγκα. Πλήττει μονάχα το άθλημα που όλοι αγαπήσαμε κι αφιερώσαμε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μας, της ζωής μας σε αυτό.

Το μπάσκετ μέσω της Ευρωλίγκας, αλλά και των διοργανώσεων των Εθνικών ομάδων, έχει ένα στόχο: Να γίνει όσο μεγαλύτερο μπορεί. Να προσελκύσει στην αγκαλιά του νέα παιδιά, σαν κι αυτά που είδαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, να δημιουργήσει νέα κοινά, να γίνει γνωστό κι αγαπητό σε πιο πολλές γωνιές της Ευρώπης.

Το ελληνικό μπάσκετ είχε κι έχει την ευτυχία να διαθέτει μεγάλες ομάδες, πολύ μεγάλες ομάδες. Η μεγαλύτερη όλων είναι μία: Η Εθνική ομάδα. Αυτό που οι παίκτες υπηρετούν, όχι ως επαγγελματίες, αλλά ως άνθρωποι. Άνθρωποι αφιερωμένοι στην πατρίδα τους και σε όλα όσα αυτή τους έχει προσφέρει. Η Ευρωλίγκα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα, που ο κόσμος χαίρεται να το βλέπει.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η ΦΙΜΠΑ έχει ιστορικό και θεσμικό χρέος να υπηρετήσει τις ομάδες, που ενώνουν τον κόσμο, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, που κάνουν έναν ολόκληρο λαό κι όχι μόνο ένα κομμάτι αυτού, ευτυχισμένο, που αποδεδειγμένα αποτελούν το βασικό όχημα για την ανάπτυξη του αθλήματός μας.

Τις Εθνικές ομάδες! Υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι, η οποία θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο κι όσο πιο σύντομα βρούμε τη λύση, ως κοινωνία του μπάσκετ, τόσο πιο κοντά θα έρθει ο κόσμος σε όλους μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 90-63: 1-0 δια περιπάτου

Το 1-0 στην σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την Ρεάλ Μαδρίτης έκανε η Εφές, επικρατώντ…