Κεντρική Διεθνή Η αντιπρόταση της ΦΙΜΠΑ

Η αντιπρόταση της ΦΙΜΠΑ

baumann bertomeu

Η ΦΙΜΠΑ απέστειλε έγγραφο στην Ευρωλίγκα, καταθέτοντας την αντιπρότασή της αναφορικά με τις παράλληλες αγωνιστικές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019.

Ύστερα από την επίσημη τοποθέτηση της Ευρωλίγκα, η παγκόσμια Ομοσπονδία πρότεινε, τις εβδομάδες 20-27 Νοεμβρίου 2017 και 19-25 Φεβρουαρίου 2018, οι αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας να πραγματοποιηθούν την Τρίτη, αντί για Πέμπτη και Παρασκευή.

Το σκεπτικό είναι πως, με τούτη τη διαφοροποίηση, οι διεθνείς παίκτες θα αποφορτιστούν την Τετάρτη, θα ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματά τους την Πέμπτη και θα αγωνισθούν την Παρασκευή.

Επίσης, προτείνεται να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα παιχνίδι, για την προκριματική φάση, την Κυριακή και τη Δευτέρα, μιας και δεν θα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες πρωταθλήματος εκείνες τις εβδομάδες.

Η ΦΙΜΠΑ επιχειρεί -με τον δικό της τρόπο- να επιλύσει το “καυτό” θέμα των “παραθύρων“, ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, ΔΕΝ λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την κούραση των παικτών, των οποίων το πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά πιεστικό. Πλέον, αναμένεται η απάντηση της Ευρωλίγκας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο F4

Ο ΕΣΑΚΕ συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο F4 Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε Fina…