Κεντρική Basket League Κύμη “Να κάνουμε το βήμα παραπάνω”

“Να κάνουμε το βήμα παραπάνω”

giannis kastritis kymi kimi

Στόχος της Κύμης είναι να εδραιωθεί στην Basket League και φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Καστρίτη, Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, για να εξασφαλίσουν γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ;

“Η φετινή Κύμη είναι στην ουσία μια καινούρια ομάδα. Αυτό συνεπάγεται ότι θα χρειαστούμε σίγουρα πολύ δουλειά, πολύ και επίπονη προπόνηση και αρκετό χρόνο για να βρούμε την απαιτούμενη χημεία και να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Ο στόχος μας είναι να «δέσουμε» όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να βελτιωνόμαστε διαρκώς μέσα από την σκληρή προπόνηση, να παρουσιάζουμε στο γήπεδο μια εικόνα που να βγάζει «υγεία» και να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ για να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι μας.

Αν τα καταφέρουμε αυτά, τότε θα είμαστε κοντά στο να πετύχουμε και τον μακροχρόνιο στόχο μας, που είναι να εδραιώσει η ομάδα μας την παρουσία της στην Basket League και να κάνει ένα «βήμα» παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν. Το «βήμα» αυτό σημαίνει πιο γρήγορη και πιο άνετη παραμονή στην κατηγορία, πράγμα όμως που για να το πετύχεις θέλει μεγάλη συγκέντρωση, καθώς αν δεν είσαι προσεχτικός σε κάθε παιχνίδι μπορείς εύκολα να βρεθείς σε δύσκολη θέση και να κινδυνεύσεις.

Τα πρώτα δείγματα που έχουμε μας δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό, ίσως μάλιστα να είναι και το πιο δύσκολο των τελευταίων χρόνων. Όλες οι ομάδες μοιάζουν να έχουν ενισχυθεί σημαντικά, τόσο αυτές της κορυφής, όσο και οι υπόλοιπες. Ακόμα και οι ομάδες που θεωρητικά είναι οι πιο αδύναμες και που θα παλέψουν για την παραμονή, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικές στο παρκέ και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ως το τέλος.

Οι ευχές μου για το νέο πρωτάθλημα είναι τετριμμένες αλλά αναγκαίες. Υγεία σε όλους τους συμμετέχοντες, στους παίκτες, στους προπονητές, στους παράγοντες και στους φιλάθλους. Είναι το σημαντικότερο, αφού έχουμε ήδη δει από την προετοιμασία αρκετές ομάδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Επιπλέον, εύχομαι να έχουμε ένα πρωτάθλημα με ακόμα καλύτερο θέαμα που θα είναι ελκυστικό για τον κόσμο, έτσι ώστε να δημιουργείται κάθε αγωνιστική σε όλα τα γήπεδα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και όλοι να ευχαριστιούνται τα παιχνίδια”.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε: “Ο βασικός μας στόχος καταρχάς είναι να γίνουμε γρήγορα «ομάδα» και να παλεύουμε κάθε ματς εντός και εκτός έδρας. Η διοίκηση πήρε το καλοκαίρι την δύσκολη απόφαση να αλλάξει ριζικά την αγωνιστική εικόνα της Κύμης. Δημιούργησε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή, νέο σταφ και 14 νέους παίκτες. Από την μεριά μας οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουμε αυτήν την απόφαση της διοίκησης και να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μας.

Σιγά σιγά τελειώνει η περίοδος της προετοιμασίας και μπαίνουμε σε διαδικασία έναρξης του πρωταθλήματος. Υπάρχουν σίγουρα ακόμα πολλές αδυναμίες, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να τις βελτιώσουμε και να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Νομίζω ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ δυνατό και εμείς πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Τέλος,  θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές και σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…