Κεντρική Basket League “Κλειδί” η άμυνα εναντίον της ΑΕΚ”

“Κλειδί” η άμυνα εναντίον της ΑΕΚ”

giannopoulos rethimno

Η ομάδα του Ρεθύμνου έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς θα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο κλειστό “Νίκος Γκάλης” για την 3η αγωνιστική της Basket League (21/10, 17:00). Η “Ένωση” προέρχεται, μάλιστα, από σπουδαία νίκη επί της Βενέτσια, με το “πολυβόλο” του Ρεθύμνου, Χάρη Γιαννόπουλο να μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για τα σημεία-κλειδιά της αυριανής αναμέτρησης.

“Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του Κυπέλλου. Εμείς θα είμαστε πλήρεις, καθώς έχουν επιστρέψει όλοι οι συμπαίκτες μου. Η ΑΕΚ έχει κάνει κάποιες αλλαγές. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα τη βρούμε. Έρχονται και κουρασμένοι από το ματς στην Ιταλία”, τόνισε ο 28χρονος άσος.

Ακόμη, ο αρχηγός της ομάδας μίλησε και για ορισμένα αγωνιστικά σημεία, δίνοντας έμφαση στην πίστη του πλάνου αλλά και στον έλεγχο των ριμπάουντ. “Παρ’ όλα αυτά, εμάς δεν επηρεάζει τι έχει κάνει πριν ο αντίπαλος μας και για αυτό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το στιλ παιχνιδιού μας και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για την κατάκτηση της νίκης”.

“Ξεκάθαρα τα ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Στο φιλικό χάσαμε τη συγκεκριμένη «μάχη», με την ΑΕΚ να παίρνει 8 περισσότερα αλλά και στο Κύπελλο η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη. Οπότε αν καταφέρουμε να ισορροπήσουμε στον συγκεκριμένο τομέα τότε θα έχουμε σίγουρα πιθανότητες για τη νίκη”.

Επίσης, ο βοηθός προπονητή του Ρεθύμνου. Σταύρος Μυκονιάτης, έδωσε έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, όσον αφορά το αυριανό ματς: “Θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ η οποία προέρχεται από τη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Βενέτσια, που της δίνει πολύ καλή ψυχολογία. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει εξαιρετική ποιότητα και οι φετινές της βλέψεις είναι υψηλές. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, έχοντας παίξει ήδη δύο παιχνίδια”.

“Εμείς πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Η άμυνά μας θα παίξει σημαντικό ρόλο, τόσο στα ριμπάουντ όσο και στο αμυντικό τρανζίσιον. Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη και αμυντικά και επιθετικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…