Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Κι οι Άγγλοι από αριστερά οδηγούν, Νίκο μου…

Κι οι Άγγλοι από αριστερά οδηγούν, Νίκο μου…

trump hitler pappas

Γιώργος ΚογκαλίδηςΗ πλειοψηφία (των δημοσιογράφων) δεν το γνωρίζει το άθλημα. Έχει τεράστια διαφορά να βλέπεις από το να παίζεις. Κι εγώ 20 χρόνια τρώω παστίτσιο, δεν ξέρω να το φτιάχνω” είπε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στο ενδιάμεσο επέλεξε να αποκαλέσει και πάλι το σύνολο των (αδαών κατά τη γνώμη του) δημοσιογράφων με το υποτιμητικό ΑΡΔ, που σημαίνει Αλήτες – Ρουφιάνοι – Δημοσιογράφοι.

Καλοσύνη του. Δικαίωμά του να καταθέτει άποψη, δουλειά μας να την κρίνουμε. Αυτό που κάνει ο Νίκος Παππάς το έχουν επιχειρήσει κι άλλοι. Ουκ ολίγοι. Σημειολογικά αναφέρω τον Αδόλφο Χίτλερ που δανείστηκε από φανατικούς καθολικούς τον όρο “Lügenpresse” και τον έφερε στο επίκεντρο της λυσσαλέας ναζιστικής προπαγάνδας κατά του Τύπου.

Ο όρος σημαίνει “ψευδείς ειδήσεις” κι έγινε σύνθημα -μετά την επανένωση της Γερμανίας- από τους οπαδοούς του ξενοφοβικού Pegida, οι οποίοι το φώναζαν εν χορώ στις συγκεντρώσεις τους. Το 2014, δικαστήριο τον επέλεξε ως τη χειρότερη γερμανική λέξη της χρονιάς, χαρακτηρίζοντάς τη ως “εξαιρετικά ύπουλη“.

Ο Νίκος Παππάς, υποστήριξε ότι είναι “προϊόν δημοσιογράφων το ότι δεν καλείται στην Εθνική λόγω του χαρακτήρα του“, άρα “ψευδής είδηση“, χωρίς όμως να μας εξηγήσει (εμείς δεν ξέρουμε, αυτός ως γνώστης του σπορ μπορεί να δώσει μια εξήγηση) γιατί “το να κληθώ είναι περίεργο, το να μην κληθώ είναι συνηθισμένο για εμένα“.

Θα έλεγα ότι το ταλέντο του είναι υπεραρκετό για να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, αλλά ένεκα του ότι (φαντάζομαι) συμπεριλαμβάνομαι στην… παστιτσάδα, ελάχιστο ενδιαφέρον έχει η άποψή μου.

Ο λεγόμενος μεγάλος ειδησεογραφικός Τύπος θα εξαναγκασθεί να δίνει τις πληροφορίες που θ’ αρέσουν σε εμάς. Θα κάνουμε τους δημοσιογράφους να χορεύουν” είχε πει σε ιστορικά καταγεγραμμένη ομιλία του το 1931 ο Χίτλερ, για να αναλάβει ο Γκέμπελς και να αναγκάσει το γερμανικό αναγνωστικό κοινό να διαβάζει μόνο “καλά κι αισιόδοξα“, αλλά κι απολύτως ελεγχόμενα νέα, στη διάρκεια του πολέμου. Τα άλλα απλά δεν τυπώνονταν.

Είσαι fake news” είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, δείχνοντας τον δημοσιογράφο του CNN στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προέδρου των ΗΠΑ κι αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση που του υποβλήθηκε. Τον Φεβρουάριο ο Τραμπ με ένα tweet του υποστήριξε ότι “κάθε αρνητική δημοσκόπηση είναι fake news“.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κι άλλα παραδείγματα ανθρώπων που καταβάλλουν αγωνιώδη προσπάθεια για απαξίωση (γενικά) του Τύπου και συλλήβδην των δημοσιογράφων, αποφεύγοντας να δώσουν στοιχειοθετημένες απαντήσεις σε ερωτήματα και ρεπορτάζ.

Μόνο που ο Νίκος Παππάς αυτοπροσδιορίζεται ως… αριστερός. Δεν φτάνει να έχεις… αδερφό στο ΠΑΜΕ. Και συμμεριζόμενος τη δική του αντίληψη, οι Άγγλοι έχουν το τιμόνι αριστερά, αλλά είναι βαθιά συντηρητικοί.

Πηγή: to10.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/4)

Τα «φώτα» στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…