Κεντρική NBA Καταπληκτικός για πρώτη φορά ο Λόνζο Μπολ! (vid)
NBA

Καταπληκτικός για πρώτη φορά ο Λόνζο Μπολ! (vid)

lonzo ball lakers

Το ντεμπούτο του Λόνζο Μπολ στο NBA δεν ήταν το ιδεατό, με τον Πάτρικ Μπέβερλι να του προκαλεί “εφιάλτες” και να τον ωθεί σε μια πολύ κακή εμφάνιση. Απέναντι στην νωχελική και αφελή άμυνα του Φοίνιξ, όμως, ο 19χρονος ρούκι έκανε “πάρτι”, ξεδιπλώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι των ικανοτήτων του!

Συγκεκριμένα, οι Λος Άντζελες Λέικερς επιβλήθηκαν των Σανς με 132-130, έχοντας τον Μπολ σε ρόλο ηγέτη! Η 2η επιλογή του φετινού Ντραφτ είχε 29 πόντους, 12 ριμπάουντ κι 9 ασίστ, με 4/9 τρίποντα κι 8/18 δίποντα! Κόντεψε να γίνει, μάλιστα, ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA με τριπλ-νταμπλ!

Ο Μπολ εκμεταλλευόταν κάθε πτυχή της τραγικής άμυνας του Φοίνιξ, η οποία επέλεγε συνειδητά να πηγαίνει κάτω από το σκριν, δίνοντάς του το σουτ! Επίσης, η παρουσία του ψηλού στη συγκεκριμένη συνθήκη φάνταζε διακοσμητική, με τον Μπολ να επιτίθεται με ορμή στη ρακέτα.

Ο πλέι-μέικερ των Λέικερς έδειξε ότι έχει αναπτύξει κι ένα αποτελεσματικό, turn-around σουτ ενώ, δεν παρέλειψε να κάνει τη διαφορά στο τρανζίσιον.

Παρά την καταπληκτική παρουσία του Μπολ, οι Λέικερς κόντεψαν να “αυτοκτονήσουν”, με τους Σανς να έχουν την ευκαιρία στην τελευταία φάση να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά ο Τι Τζέι Γουόρεν δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε 2 ελεύθερες βολές.

Πέραν του Μπολ, εξαιρετικός ήταν κι ο Μπράντον Ίνγκραμ με 25 πόντους ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ “άνοιγε” πολύ ωραία το γήπεδο από τη θέση “5”, με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από το επιθετικό “πάρτι” των Λέικερς δεν θα μπορούσε να λείπει κι ο Κάιλ Κούζμα, με τον ρούκι να πετυχαίνει 15 πόντους.

Από την άλλη, οι Σανς είχαν 14/29 τρίποντα κι εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (48.9%), με 3 παίκτες να σπάνε το φράγμα των 20 πόντων (Μπλέντσο 28, Μπούκερ 25, Γουόρεν 24).

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…