Κεντρική Διεθνή “Καταδικάζουμε την επίθεση στις Εθνικές”

“Καταδικάζουμε την επίθεση στις Εθνικές”

fibaeur

Οι Ομοσπονδίες μπάσκετ της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας συνεδρίασαν, σήμερα (19/10), στα γραφεία της ΦΙΜΠΑ, καταδικάζοντας την επίθεση της Ευρωλίγκας προς τις Εθνικές ομάδες.

Η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης:

“1. Η οικογένεια του μπάσκετ χρειάζεται να μείνει ενωμένη και να δουλέψει μαζί, με αλληλεγγύη για τον κοινό στόχο: την προώθηση του μπάσκετ.

2. Οι συλλογικές διοργανώσεις κι οι διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων μπορούν να συνυπάρχουν μέσα στη σεζόν, όπως έγινε μέχρι το 2003 στο μπάσκετ και όπως γίνεται τώρα, σε άλλα ομαδικά αθλήματα.

3. Καταδικάζουμε την άρνηση της ECA να αλλάξει δύο ημέρες αγώνων, σαν μία επίθεση προς τις Εθνικές ομάδες με εμπορικά κίνητρα, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους και τις πιθανότητες που έχουν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Εθνικές ομάδες θα παραμείνουν κινητήρια δύναμη του παγκοσμίου μπάσκετ.

4. Υπενθυμίζουμε τη γραπτή επιβεβαίωση της ECA προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως: “Ένα σύλλογος σίγουρα δεν θα καταδικαστεί, εάν δεν παρουσιάσει στο παρκέ συγκεκριμένους παίκτες, επειδή θα είναι στις Εθνικές τους ομάδες σύμφωνα με το καθήκον τους από τους κανονισμούς της ΦΙΜΠΑ, ή των Εθνικών Ομοσπονδιών” και καλεί την ECA να τηρήσει τη δέσμευσή της από τον Νοέμβριο του 2016, ελευθερώνοντας το καλεντάρι της Ευρωλίγκας, που προκαλεί σαφές εμπόδιο στο να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι παίκτες.

5. Υπενθυμίζουμε στους συλλόγους, που συμμετέχουν στα εθνικά μας πρωταθλήματα, πως έχουμε δικαιώματα, αλλά κι υποχρεώσεις. Καταδικάζουμε κάθε ευθεία, ή έμμεση πίεση από τις ομάδες στους παίκτες.

6. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες των Εθνικών ομάδων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…