Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Καταδικαστέα η επίθεση του Παππά στους δημοσιογράφους”

“Καταδικαστέα η επίθεση του Παππά στους δημοσιογράφους”

tsagkrwnis

Ο Νίκος Παππάς μετά το νικητήριο τρίποντο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε γύρισε προς τους δημοσιογράφους και τους έκανε λεκτική επίθεση. Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας ότι η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: “Να χαρακτηρίζεις εκ του μακρόθεν είναι κακό και λάθος. Είναι καταδικαστέο! Ειδικά όταν σε άλλες περιπτώσεις αυτοί στους οποίους επιτίθεσαι σε έχουν υμνήσει”.

Ο κ. Τσαγκρώνης αναφέρθηκε και στη διαμάχη της FIBA με την Ευρωλίγκα, λέγοντας: “Είμαστε σε ένα παράξενο τοπίο, όπου οι παίκτες έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα. Οι ομάδες μπορούν να πουν ότι οι παίκτες δεν έρχονται για να αποφύγουν τυχόν τιμωρία. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση, υπάρχει συγκεκριμένος αθλητικός νόμος που προβλέπει τι συνεπάγεται η απουσία παικτών που καλούνται στην Εθνική.

Η τελευταία πρόταση της FIBA έλυνε το πρόβλημα. Γιατί οι σύλλογοι δεν πιέζουν την Ευρωλίγκα; Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά και άλλοι σύλλογοι. Εμείς είμαστε Εθνική Ελλάδος, δεν είμαστε με οποιαδήποτε ομάδα. Πέρα από τη FIBA υπάρχει ένας αθλητικός νόμος. Όμως όταν είσαι μέλος της FIBA είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τις κατευθύνσεις της. Όλα αυτά προβλέπονται. Ό,τι ισχύει σε κάθε εθνική ομοσπονδία, θα εφαρμοστούν. Το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει ότι θα ακολουθήσουν τη FIBA. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…