Κεντρική Basket League Κύμη “Ήταν απολαυστική η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ”

“Ήταν απολαυστική η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ”

gliniadakis paok

Η Κύμη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ (21/10, 16:30), για την τρίτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να υποστηρίζει -μέσω του μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ- πως απόλαυσε την παρουσία του στους Θεσσαλονικείς κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο μπλογκ, που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ:

“Τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κι επιστροφή στα παλιά μου λημέρια. Η ομάδα μου, η Κύμη, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκα την περσινή περίοδο. Πρόσφατες μνήμες, λοιπόν, και σίγουρα πολύ ιδιαίτερες!

Είναι κάπως περίεργο το ότι, αν κι είχα περάσει από πολλές διαφορετικές ομάδες κι είχα ζήσει σε πολλές διαφορετικές πόλεις, σε Ελλάδα και σε εξωτερικό, ποτέ δεν είχα ζήσει στη Θεσσαλονίκη. Η ευκαιρία μου δόθηκε, πέρσι, με την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι το απήλαυσα πραγματικά.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν μία ιδιαιτερότητα, είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί άνθρωποι, που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία κι άνετα μαζί τους, ακόμη και αν σε γνωρίζουν για πολύ μικρό διάστημα. Το καθημερινό στέκι μου ήταν η πλατεία της Καλαμαριάς, μία πανέμορφη περιοχή, ιδανική για ήρεμους περιπάτους, ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά, ενώ καταπληκτικά ήταν και στην Αρετσού.

Όσον αφορά στην ομάδα του ΠΑΟΚ, κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για μία οικογένεια. Αυτό οφείλεται, πιστεύω, στο ότι ο πρόεδρος, ο τιμ μάνατζερ και μέλη της διοίκησης έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν στους αθλητές.

Το δεύτερο θέμα, που θέλω να ασχοληθώ σήμερα, είναι οι πολύ σοβαροί τραυματισμοί των παικτών, με αφορμή τον φρικιαστικό τραυματισμό του Χέιγουορντ στο NBA, αλλά και τον τραυματισμό του συμπαίκτη μου, Τζέικ Ομπράιεν. Αρχικά, θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Τζέικ και να του πω ότι βρισκόμαστε όλοι δίπλα του, αφού εκτός από πολύ καλός παίκτης, είναι κι ένα εξαιρετικό παιδί.

Τώρα, για τη συχνότητα των σοβαρών τραυματισμών, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει, έχει γίνει πιο δυνατό, πιο γρήγορο, πιο αθλητικό και με περισσότερη ενέργεια.

Σε αυτές τις αλλαγές δεν έχουν προλάβει να προσαρμοστούν πλήρως τα σώματα των αθλητών. Θεωρώ ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης, ανάλογα με τις ανάγκες και τον οργανισμό του κάθε αθλητή ξεχωριστά, ενώ όσο πλησιάζει η ημέρα του αγώνα, θα πρέπει να ρίχνουν την ένταση.

Οι τραυματισμοί είναι σίγουρα κάτι πολύ άσχημο, αλλά είναι και κομμάτι του αθλητισμού. Όταν σου συμβεί, οφείλεις να φανείς δυνατός, να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες που θα σου τύχουν και να δουλέψεις σκληρά, για να επανέλθεις στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο.

Ένα καλό παράδειγμα για όλους μας είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος με υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά κατάφερε να αφήσει πίσω του όλα όσα του έτυχαν και να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης μας έδειξε τον δρόμο για το πώς αντιμετωπίζεις όλες τις αναποδιές με ψηλά το κεφάλι και μας έδωσε ένα μεγάλο μάθημα ζωής με την τεράστια ψυχική του δύναμη!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης!

H Κύμη εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους λόγους που αποχωρεί από τη Bas…