Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η ευκαιρία των 96άρηδων

Η ευκαιρία των 96άρηδων

toliopoulos mitoglou

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός ξεπέρασαν, όπως αναμενόταν, τα εμπόδια της Κύμης και του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι “πράσινοι” έκαναν το 2/2, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Τσάβι Πασκουάλ μοίρασαν τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες τους, με τους Βασίλη Τολιόπουλο και Κωνσταντίνο Μήτογλου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Οι δύο 96άρηδες των “αιωνίων”, οι οποίοι έχουν υπάρξει συμπαίκτες στις μικρές εθνικές, διαθέτουν μπόλικο ταλέντο και στόχος τους είναι να πρωταγωνιστήσουν μελλοντικά με τις ομάδες τους. Για την ώρα, φροντίζουν να αρπάζουν όποια ευκαιρία τους δίνεται, προκειμένου να αποδείξουν τι αξίζουν.

Αποκτά ρόλο

toliopoulos

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεχώρισε το ταλέντο του κι επένδυσε πάνω του το 2015.

Η πρώτη του σεζόν στο λιμάνι ήταν αναγνωριστική, με τον νεαρό γκαρντ να δουλεύει σκληρά, προκειμένου να βελτιωθεί σωματικά αλλά και μπασκετικά. Η προπόνηση δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη και τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού μόνο καλό έκανε στον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει επίπεδο, παρά το γεγονός ότι δεν πατούσε αρκετές φορές παρκέ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έδωσε μερικές ευκαιρίες την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα (12 συμμετοχές), ενώ ο νεαρός γκαρντ θα θυμάται για πάντα το πρώτο του τρίποντο στην Ευρωλίγκα, το οποίο πέτυχε στον τελικό του φάιναλ φορ της Πόλης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όταν το παιχνίδι, βέβαια, είχε κριθεί.

Η τρίτη του χρονιά στον Ολυμπιακό αναμένεται να είναι και η πιο παραγωγική κι αυτό έχει φανεί με το “καλημέρα” της σεζόν. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει καταστήσει σαφές ότι πιστεύει πολύ στον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος αποκτά σιγά σιγά ρόλο στους “ερυθρόλευκους” και βγάζει από πάνω του την ταμπέλα του ταλέντου. Ο Έλληνας τεχνικός, δεδομένων και των απουσιών που έχουν οι Πειραιώτες στην περιφέρεια, έχει δώσει χρόνο συμμετοχής στον νεαρό γκαρντ τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα. Ο 21χρονος άσος αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πάτησε παρκέ για σχεδόν πέντε λεπτά στον αγώνα με την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα, όπου σημείωσε κι ένα τρίποντο, ενώ το καλύτερο το άφησε για την αναμέτρηση με την Κύμη.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος αγωνίστηκε για 15 λεπτά στο παιχνίδι της Χαλκίδας, κάνοντας ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, σημείωσε 11 πόντους, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ. Ο νεαρός γκαρντ έχει τσαγανό και δεν διστάζει να παίρνει προσπάθειες. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, πιστεύει στις ικανότητες του και δεν το πολυσκέφτεται για να εκτελέσει. Βέβαια, χρειάζεται πολλά παιχνίδια ακόμα στα πόδια του για να πάρει εμπειρίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι διατεθειμένος να του δώσει χώρο και χρόνο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

“Αρπάζει” τις ευκαιρίες

mitoglou panathinaikos 3

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου είναι ακόμα ένας πολλά υποσχόμενος 96άρης, ο οποίος θα προσπαθήσει να καθιερωθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο, τον Παναθηναϊκό. Ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ, έπειτα από μία τριετία στο Γουέικ Φόρεστ, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του “τριφυλλιού”. Πολλοί βιάστηκαν να τον παρομοιάσουν με τον Αντώνη Φώτση, επηρεασμένοι από το γεγονός ότι η μεταγραφή του στους “πράσινους” συνέπεσε με την αποχώρηση του “Μπάτμαν“, αλλά και λόγω των αρκετών κοινών στοιχείων στο παιχνίδι τους, όπως είναι το αξιόπιστο περιφερειακό σουτ.

Ο ύψους 2μ08 φόργουορντ προπονείται σκληρά, προκειμένου να είναι έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα, όταν ο Τσάβι Πασκουάλ τον χρειαστεί. Έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στο Κύπελλο, όπου σημείωσε τρεις πόντους, ενώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.  Ο κόουτς Πασκουάλ δεν του έδωσε καθόλου χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ενώ τον άφησε εκτός δωδεκάδας στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Σε πρώτη φάση, ο Κωντσταντίνος Μήτογλου θα παίρνει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 21χρονος άσος καλείται να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Τσάβι Πασκουάλ, προκειμένου να δείξει τι αξίζει και να κερδίσει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Καταλανός τεχνικός έριξε τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ στο παρκέ για 13 λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κι εκείνος με τη σειρά του φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Πέτυχε 6 πόντους με τον αγαπημένο του τρόπο, ήτοι το σουτ τριών πόντων, ευστοχώντας στις δύο από τις τρεις προσπάθειες που πήρε πίσω από τη γραμμή των 6,75. Είχε ακόμα δύο ριμπάουντ (ένα αμυντικό κι ένα επιθετικό), 1 ασίστ και κανένα λάθος. Η παρουσία του στο παρκέ μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον Κωνσταντίνο Μήτογλου να αναμένεται να πάρει μπόλικο χρόνο συμμετοχής στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού εντός των συνόρων.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

National League 1: Αλλαγή ημέρας για το Πρωτέας Βούλας – Τα Φανάρια

Αλλαγή στο Πρωτέας Βούλας – Τα Φανάρια λόγω καιρικών συνθηκών. Η απαγόρευση απόπλου …