Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Η άμυνα είναι ο οδηγός μας”

“Η άμυνα είναι ο οδηγός μας”

mitoglou panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του και δη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Προμηθέα (30/10, 19:00), στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου τόνισε -μέσω του μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ- πως η άμυνα των “πρασίνων” στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό του “τριφυλλιού” για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο ιστολόγιό του στον ΕΣΑΚΕ:

“Οδηγός μας η άμυνα
Μία πολύ δύσκολη κι απαιτητική εβδομάδα ολοκληρώνεται για εμάς με το παιχνίδι απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας. Μετά την άνετη νίκη στο πρωτάθλημα επί του Γ.Λ. Φάρου ακολούθησε μία κακή εμφάνιση κι ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένα ματς, που ξεκινήσαμε κι ολοκληρώσαμε άσχημα, με αποτέλεσμα η καλή μας παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος να μην έχει ουσία.

Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε δύο μέρες μετά και καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε. Στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα παίξαμε πολύ σκληρή άμυνα, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για εμάς στη συνέχεια των υποχρεώσεών μας εντός κι εκτός συνόρων.

Αυτή η άμυνα, σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου της ομάδας στο “Νίκος Γκάλης” και φυσικά των καθοριστικών καλαθιών του Νίκου (σ.σ. Παππά), ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν τη νίκη.

Η συνέχεια για εμάς θα πρέπει να είναι ανάλογη, καθώς ακολουθούν ο αγώνας με τον Προμηθέα κι οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Μπασκόνια, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Βασικά, μας απασχολεί το αυριανό παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή, οργανωμένη και φιλόδοξη ομάδα, όπως είναι ο Προμηθέας. Το ζητούμενο είναι να παίξουμε καλή άμυνα κι επιθετικά να κάνουμε ό,τι μας ζητά ο προπονητής, για να πάρουμε τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…