Κεντρική Basket League Άρης Η αγωνιστική “εκτόξευση” του Βασιλόπουλου…

Η αγωνιστική “εκτόξευση” του Βασιλόπουλου…

vasilopoulos laurio

Ήταν στις αρχές του 2014 όταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων τραυματισμών του, δήλωνε πως… “δεν έχω διάθεση να μπω στο παρκέ“. Στο τέλος του Οκτώβρη του 2017, όλα μοιάζουν διαφορετικά για τον 33χρονο παίκτη σε σχέση με εκείνη την δήλωση που φανέρωνε την κακή του ψυχολογία για την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά το νέο πρόβλημα τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει ως παίκτης της Βαγιαδολίδ.

Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ήταν αυτός που “σκότωσε” το Λαύριο το Σάββατο, όταν με εύστοχο τρίποντο “έγραψε” το 70-71 και έδωσε το σπουδαίο “διπλό” στον Άρη που βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους αλλά “αντέδρασε”. Ετσι ολοκληρώνεται μια… όμορφη εβδομάδα για τον Βασιλόπουλο για τον οποίο την Παρασκευή έγινε γνωστό πως το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για να φτάσει στο σημείο ο Ελληνας φόργουορντ να δείξει πως μπορεί να παίξει και πάλι σε υψηλό επίπεδο, είναι γεγονός πως πέρασε πολλά.

Ο πολυτιμότερος του Άρη στο Champions League, ο τρίτος πολυτιμότερος στo πρωτάθλημα

Διάφορα προβλήματα τραυματισμών (μέση και γόνατο) τον “πήγαν” πίσω όσο ήταν στον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ του… άνοιξε την πόρτα της επιστροφής το 2013 αλλά τελικά ο Βασιλόπουλος μετακόμισε στην Βαγιαδολίδ. Τα πράγματα εκεί δεν εξελίχθηκαν καλά, τραυματίστηκε ξανά και μετά την παρουσία του σε Κηφισιά (στις αρχές του 2015), Κόροιβο (2015/16) και Κολοσσό (2016/17), ήρθε η ώρα να συνεργαστεί ξανά με τον Παναγιώτη Γιαννάκη το καλοκαίρι του 2017. Ο “Δράκος” τον γνώριζε καλά από την Εθνική και τον Ολυμπιακό και τον πίστευε πολύ.

Ο Βασιλόπουλος ως τώρα δικαιολογεί την εμπιστοσύνη του Γιαννάκη και βάσει του συστήματος αξιολόγησης, στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί τον τρίτο πολυτιμότερο παίκτη του Άρη ενώ στο Champions League είναι ο πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής των “κιτρίνων” (επίσης στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ήταν ο MVP του Άρη, βάσει ranking). Τα δύσκολα χρόνια με τους πολλούς τραυματισμούς (και τα χειρουργεία) έχουν πλέον περάσει, ο Βασιλόπουλος δούλεψε πάρα πολύ για να αρχίσει να θυμίζει κάπως τον παίκτη που γνωρίζαμε πριν αρκετά χρόνια και έχει έρθει η αγωνιστική του “εκτόξευση” έχοντας σημαντικό και δραστήριο ρόλο τον Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…