Κεντρική NBA Εγκλωβίστηκαν στα “νύχια” των Τζαζ οι Θάντερ (vid)
NBA

Εγκλωβίστηκαν στα “νύχια” των Τζαζ οι Θάντερ (vid)

andre roberson thunder

Η πρώτη “υποταγή” των νέων Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν άργησε να έρθει, με του Γιούτα Τζαζ να τους νικούν με 96-87. Η φημισμένη άμυνα των “μορμόνων” αναχαίτισε την big-3 ενώ, η δουλειά που έγινε στην επίθεση ήταν αρκετή, ώστε να επιτευχθεί η σπουδαία αυτή επικράτηση.

Συγκεκριμένα, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Καρμέλο Άντονι κι ο Πολ Τζορτζ σκόραραν μαζί 56 πόντους αλλά χρειάστηκαν 54 σουτ για να τα καταφέρουν. Ο Γουέστμπρουκ “κόλλησε” στους 6 πόντους με 2/11 σουτ, όντας αναγκασμένος να παίρνει πολλά, βεβιασμένα σουτ. Μάζεψε, φυσικά, 13 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ αλλά έκανε κι 7 λάθη, με τους Τζαζ να τον “πνίγουν”, προστατεύοντας την περιφέρεια και το καλάθι.

Ο Τζορτζ κατάφερε να πετύχει 22 πόντους με 8/19 σουτ αλλά ο ίδιος τόνισε ότι τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολότερα σε σχέση με την πρεμιέρα, καθώς αναγκαζόταν να δημιουργεί συνεχώς μόνος του το σουτ. Οι catch-n-shoot ευκαιρίες ήταν πολύ περιορισμένες και το ίδιο ίσχυε και για τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους με 12/26 σουτ.

Για τους Τζαζ, οι οποίοι εφάρμοσαν πλήρως τον ρυθμό τους, ο Τζο Ινγκλς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους και 5/9 τρίποντα, ο Ρούντι Γκομπέρ σημείωσε νταμπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν ποιοτικός σε άμυνα κι επίθεση (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Αναλυτικά τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…