Κεντρική Basket League Άρης Εδώ είναι Παλέ…

Εδώ είναι Παλέ…

pale aris

Συγχαρητήρια στον κόσμο…“, ανέφερε μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Γιαννάκης καθώς οι οπαδοί του Άρη δημιούργησαν “καυτή” ατμόσφαιρα στο Παλέ (μάλιστα και η ΚΑΕ σε ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τους φίλους των “κιτρίνων”). Πρόκειται για μια έδρα που μπορεί να δώσει τρομερή ώθηση στους παίκτες του Άρη και να κάνει πάρα πολύ δύσκολη την… ζωή των αντιπάλων των “κιτρίνων”. Για όσους δεν “ζουν” από κοντά την ατμόσφαιρα του Παλέ, ενδεχομένως να είναι κάπως… δύσκολο να αντιληφθούν πόσο μεγάλη ενέργεια μπορούν να πάρουν οι καλαθοσφαιριστές του Άρη από τους φιλάθλους τους αλλά όσοι βρίσκονται συχνά στο “σπίτι” των “κιτρίνων”, καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοούμε.

Στα ματς με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, από πολλούς ο Άρης “βαφτίστηκε” ως το αουτσάιντερ απέναντι στους δύο “Δικεφάλους” ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα έχοντας συμπληρώσει το ρόστερ του λίγο καιρό πριν, κάτι που σημαίνει πως ακόμη οι “κίτρινοι” δεν είναι απόλυτα έτοιμοι και θα χρειαστούν χρόνο, όπως συνεχώς λέει ο Γιαννάκης.

Το γήπεδο του Άρη στο ματς με τον ΠΑΟΚ…

pale 1

Κόντρα στον ΠΑΟΚ οι “κίτρινοι” έφτασαν στο +19 κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ απέναντι στην ΑΕΚ κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα ακόμη κι αν δεν… εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους. Βρέθηκαν να χάνουν με 10 πόντους (24-34) λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου αλλά με το “σπρώξιμο” του κόσμου και το πάθος των παικτών του “Δράκου”, “ήρθε” το θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το σύνολο του Γιαννάκη φέτος (2017-18) επικράτησε εντός έδρας της Ζιελόνα Γκόρα έχοντας πάρει μάλιστα ένα +18 (24-6) στο ξεκίνημα του αγώνα.

“Εδώ είναι Παλέ…”, είναι μια φράση που χρησιμοποιείται από τους οπαδούς του Άρη θέλοντας να δείξουν πως στο γήπεδο των “κιτρίνων” επικρατούν… διαφορετικοί “νόμοι” και “μιλάει” για τα καλά η δύναμη της έδρας. Ας δούμε κάποιους αριθμούς… Ο Άρης στα τελευταία 22 εντός έδρας παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, μετρά 18 νίκες, τρεις ήττες και μία… ισοπαλία (το 67-67 με την Βιλερμπάν).

To γήπεδο του Άρη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ…

aris kosmos

Δηλαδή καθόλου κακός απολογισμός (απεναντίας το αντίθετο), αν σκεφτούμε πως η μία ήττα (77-84) ήταν σε ματς με τον -δυνατό- Ολυμπιακό ενώ στην ήττα από την ΑΕΚ με 85-91 (πλέι οφ), ο Άρης είχε τρομερά παράπονα από την διαιτησία (οι οπαδοί του είχαν… εξαγριωθεί στο Παλέ σε εκείνο το παιχνίδι) και η ΚΑΕ επισήμως είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά της με ανακοίνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων πως… “ο Άρης έχει αδικηθεί και στο (πρόσφατο και μη) παρελθόν, όμως αυτήν τη φορά οι τρεις διαιτητές χρειάστηκε να υπερβάλλουν εαυτούς για να ηττηθεί η ομάδα μας, αφού ούτε η αποβολή του προπονητή μας, ούτε η διακομιδή του Γουίλ Κάμινγκς στο νοσοκομείο, ούτε ο νέος τραυματισμός του Βασίλη Καββαδά φαίνονταν ικανοί παράγοντες για να λυγίσουν τους παίκτες μας, οι οποίοι πήραν διαφορά 10 πόντων στον αγώνα και την είδαν να εξανεμίζεται με τρόπο μαγικό”.

Η τρίτη ήττα των “κιτρίνων” σε αυτό το κομμάτι των τελευταίων 22 εντός έδρας αγώνων, ήταν απέναντι στους Σκαϊλάινερς στο Champions League (ήταν μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο το συγκεκριμένο ματς με τους Γερμανούς και οι παίκτες του Άρη ήταν κάπως… άδειοι από ενέργεια). Όπως και να έχει, οι “κίτρινοι” έχουν σημαντικό πλεονέκτημα όταν αγωνίζονται στο “σπίτι” τους (όπως “δείχνει” και ο απολογισμός των τελευταίων 22 εντός έδρας παιχνιδιών) και η ατμόσφαιρα στο Παλέ είναι ικανή να παίξει τον ρόλο της για να “λυγίσει” οποιοσδήποτε αντίπαλος του Άρη, ανεξαρτήτως δυναμικότητας και ανεξαρτήτως της ετοιμότητας των “κιτρίνων”. Και αυτό το τελευταίο, μέχρι στιγμής έχει φανεί στα τρία πρώτα εντός έδρας επίσημα ματς του Άρη (το σύνολο του Γιαννάκη αν και όχι απόλυτα έτοιμο αγωνιστικά, έχει κάνει το 3/3 στο “σπίτι” του)…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…