Κεντρική Διεθνή Χίμκι – Αστάνα 72-71

Χίμκι – Αστάνα 72-71

khimki astana

Η Χίμκι τα “βρήκε σκούρα” απέναντι στην εξαιρετική Αστάνα και χρειάστηκε τους πόντους του Αλεξέι Σβεντ στα 8” για το τέλος για να φτάσει στη νίκη με 72-71 για την 4η αγωνιστική της VTB League.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 26-17, όμως στην δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ταχύτητα, βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και κατάφεραν να μειώσουν σε απόσταση ενός καλαθιού (38-36), στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη ήταν εξαιρετικοί και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 30′ (49-49), με τους Κλέμονς και Κάρτερ να κάνουν τρομερή δουλειά και να αναλαμβάνουν τις επιθέσεις στα δύσκολα. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης μίλησε η κλάση του Αλεξέι Σβεντ, αφού ο Ρώσος γκαρντ σκόραρε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του. Αρχικά ένα τρίποντο στα 9” για το τέλος για το 70-69, ενώ στη συνέχεια με βολές έγραψε το τελικό 72-71. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ίκε Ουντάνο αστόχησε σε 2 βολές και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Αλεξέι Σβεντ με 24 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισαν οι Κλέμονς και Κάρτερ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 38-36, 49-49, 72-71.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…