Κεντρική Elite League Α2: Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Α2: Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

sourlis 1

Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ολοκληρώθηκε και το ebasket.gr, όπως κάθε εβδομάδα, σας παρουσιάζει τους παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοση τους, συνθέτοντας μία πεντάδα από… κανόνια. Η κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής αποτελείται από τους Μάριο Ματαλών, Γιώργο Σουρλή, Αλέξη Κυρίτση, Νίκο Τσιώκο και Γάιο Σκορδίλη. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στους Δάνη Ελευθεριάδη, Νέστορα Κόμματο και Κίκι Κλαρκ, οι οποίοι βομβάρδισαν τα αντίπαλα καλάθια.

1) Μάριος Ματαλών (Απόλλωνας)
Ο γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας έχει πραγματοποιήσει ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, αποτελώντας με διαφορά τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του Δημήτρη Παπαδόπουλου στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Ο άσος των Πατρινών ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Ηρακλή, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα να φτάσει στη σπουδαία νίκη. Σημείωσε 31 πόντους με 7/8 βολές6/14 δίποντα και 4/7 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής.

2) Γιώργος Σουρλής (Μαρούσι)
Με buzzer beater τρίποντο του, το Μαρούσι απέδρασε με το διπλό από την έδρα του Παπάγου. Κόντρα στους “στρατηγούς”, ο Γιώργος Σουρλής πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερη φετινή εμφάνιση του. Δεν είναι μόνο το νικητήριο τρίποντο του, αλλά και η συνολική εμφάνιση του στο Σαλούν. Ο ηγέτης του Αμαρουσίου σημείωσε 26 πόντους, ενώ μέτρησε ακόμα 2 ριμπάουντ1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής.

3) Αλέξης Κυρίτσης (Δούκας)
Έμεινε στον Δούκα κι όπως είναι φυσικό, είναι ο απόλυτος ηγέτης ομάδας του Γιάννη Γιαννόπουλου. Ο πολύπειρος άσος έχει δύσκολη αποστολή, καθώς καλείται να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων και να την κρατήσει στην Α2. Κόντρα στον Αμύντα λίγο έλειψε να κάνει triple double, οδηγώντας τον Δούκα στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Μέτρησε 30 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 8 ασίστ, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ.

4) Νίκος Τσιώκος (Ψυχικό)
Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ασίστ του μαέστρου Θωμά Νίκου, οδηγώντας το Ψυχικό στη σπουδαία νίκη επί της Δόξας Λευκάδας. Έδωσε μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια κι έκανε ζημιά στη ρακέτα των νησιωτών. Ο Νίκος Τσιώκος έφτασε στο double-double, μετρώντας 23 πόντους και 11 ριμπάουντ.

5) Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι)
Φοβερός και τρομερός ο σέντερ του Περιστερίου στο παιχνίδι με τον Εθνικό, τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος του παρκέ. Φόρτωσε το καλάθι του Εθνικού με πόντους, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με εντυπωσιακό κάρφωμα, ενώ έσβησε…. τα φώτα ουκ ολίγες φορές στους αντιπάλους του. Συνολικά, είχε 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι 6 τάπες!

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Κίκι Κλαρκ, ο οποίος ήταν και πάλι “καυτός”, σημειώνοντας 25 πόντους κόντρα στον ΕΘνικό, στον Νέστορα Κόμματο, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους κόντρα στον Αρκαδικό, οδηγώντας τον Ερμή Αγιάς στη νίκη, καθώς και στον Δάνη Ελευθεριάδη (24π.), ο οποίος “έσπασε” το tendex (1006 βαθμοί) στο παιχνίδι της Καστοριάς με τον Χολαργό.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…