Κεντρική NBA Βρέθηκε η λύση στη “μάστιγα” του tanking!
NBA

Βρέθηκε η λύση στη “μάστιγα” του tanking!

nba draft lottery

Το φαινόμενο του tanking ταλανίζει το NBA τα τελευταία χρόνια, με πάμπολλες ομάδες να προσπαθούν σκόπιμα να πλασαριστούν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, ώστε να έχουν αυξημένες πιθανότητες για μια καλύτερη τύχη στο ντραφτ του καλοκαιριού. Κάθε πρόβλημα, όμως, έχει και μια λύση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, με το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας να προμηνύει θεμελιώδεις αλλαγές.

Βάσει των αλλαγών αυτών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ το 2019, οι ομάδες με τα 3 χειρότερα ρεκόρ θα έχουν από 14% πιθανότητες να κερδίσουν το νο.1 στο ντραφτ, εν αντιθέσει με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, ο πρώτος είχε 25% πιθανότητες, ο δεύτερος 19.9% κι ο τρίτος 15.6%. Έχοντας υπόψη τα ποσοστά αυτά, το δέλεαρ των σκόπιμων ηττών για την κατάληψη όσο το δυνατόν χειρότερης θέσης ήταν αρκετά μεγάλο αλλά το φαινόμενο αυτό αναμένεται να εκλείψει.

Η πρόταση έπρεπε να γίνει δεκτή κατά τα 3/4, ώστε να μπει σε εφαρμογή, με 28 από τις 30 ομάδες να δίνουν θετική ψήφο. Το μόνο “όχι” προήλθε από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ενώ οι Ντάλας Μάβερικς επέλεξαν την αποχή.

Παρ’όλα αυτά, αρκετές ομάδες, προερχόμενες από μικρές αγορές, ήταν διστακτικές, καθώς θεωρούσαν ότι το σχέδιο αυτό θα ψαλιδίσει τις πιθανότητές του να αποκτήσουν παίκτες από το πάνω ράφι, δεδομένου ότι οι μεγάλοι σταρ δύσκολα θα προτιμήσουν αυτές κατά τη διάρκεια της free agency.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…