Κεντρική Eurobasket Το συγκινητικό γράμμα της FIBA στον Ναβάρο!

Το συγκινητικό γράμμα της FIBA στον Ναβάρο!

navarro

navarro

Ο Χουαν Κάρλος Ναβάρο άφησε το στίγμα του στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, συμμετέχοντας με εμφατικό τρόπο σε όλες τις διακρίσεις της Ισπανίας την τελευταία 15ετία. Η FIBA θεώρησε ως χρέος της να ευχαριστήσει τον “La Bomba” για την προσφορά του σε διεθνές επίπεδο, αποχαιρετώντας τον με ένα υπέροχο γράμμα, έχοντας ως αφορμή την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τους “φούριας ρόχας”.

Αναλυτικά το γράμμα της FIBA στον Ναβάρο

Η οικογένειά σου είναι τα πάντα. Στην οικογένειά σου θα βρίσκεις καταφύγιο στις καλές και τις κακές στιγμές που θα βρεις στη ζωή σου. Εκείνοι αλλά και οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που δεν θα σε αφήσουν ποτέ μόνο. Πάντα να τους εμπιστεύεσαι όταν τους χρειάζεσαι περισσότερο”.

“Δεύτερον, να ευχαριστείς όσους ξεκίνησαν να σου μαθαίνουν πράγματα γύρω από το μπάσκετ και ειδικά τον μεγάλο αδερφό σου. Είναι αυτός που θα σου μεταλαμπαδεύσει το πάθος για το άθλημα. Θα είναι ο καθρέπτης, τον οποίο θα κοιτάς και θα βλέπεις τον εαυτό σου. Όλα αυτά θα συμβούν πολύ νωρίς, όταν θα είσαι μόνο 8 ετών“.

“Όταν θα φύγεις από την ομάδα της γειτονιάς σου και πας στην Μπαρτσελόνα, τίποτα δεν θα αλλάξει αν είσαι ο εαυτός σου. Ποτέ να μη φύγεις από αυτό το μονοπάτι. Αν είσαι αυθεντικός, θα γίνεις ένα αστέρι του μπάσκετ αλλά να μην ξεχνάς τις ρίζες σου, επειδή αυτό θα σε κάνει ακόμη μεγαλύτερο”.

“Η Μπάρτσα θα σου αλλάξει τη ζωή. Θα περάσεις από όλα τα τμήματα υποδομής. Θα απολαύσεις όλους τους προπονητές και θα τους ευχαριστείς για ό,τι έμαθαν σε εσένα και τους συμπαίκτες σου. Ανάμεσα σε αυτούς, θα βρεις και ένα πολύ ψηλό παιδί με μεγάλα αυτιά, ο οποίος δεν θυμίζει μπασκετμπολίστα, τον Πάου. Μαζί του θα ζήσεις πολύ καλές στιγμές αλλά πρώτα θα κάνεις το ντεμπούτο σου στην πρώτη ομάδα της Μπάρτσα, αφού έχεις προοδεύσει στα τμήματα υποδομής τη σεζόν 1996-97.

“Το ντεμπούτο θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 1997. Θα φοράς το νούμερο 5 και ο κόουτς, Χοάν Μόντες θα σου δώσει την ευκαιρία. Το ντεμπούτο θα γίνει εναντίον της Γρανάδα και θα σκοράρεις 10 πόντους, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τις “βόμβες” σου, την ταχύτητα και το θάρρος σου”.

“Στα 19 σου, θα νικήσεις στον τελικό του Μουντομπάσκετ Νέων. Εκεί θα ξεκινήσεις να γράφεις την ιστορία σου σε διεθνές επίπεδο. Θα πάρεις το χρυσό στη Λισαβόνα, νικώντας τις ΗΠΑ στον τελικό. Στην ομάδα αυτή, θα περάσεις υπέροχα δίπλα σε σημαντικούς παίκτες όπως ο Πάου Γκασόλ, ο Φελίπε Ρέγιες, ο Ραούλ Λόπεθ, ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ και ο Γκέρμαν Γκάμπριελ”.

“Τη σεζόν 2000-01, θα ζήσεις την “έκρηξη” ενός εκ των καλύτερων φίλων σου: Του Πάου Γκασόλ. Θα κερδίσει το Κόπα Ντελ Ρέι στον τελικό εναντίον της Ρεάλ. Δυστυχώς, ο Πάου θα πάει στις ΗΠΑ για να παίξει στο NBA, όπου και θα γίνει ένας εκ των κορυφαίων σέντερ στον πλανήτη”.

“Έπειτα από αρκετές σεζόν, έχοντας κερδίσει πολλούς τίτλους, θα δοκιμάσεις την αμερικανική εμπειρία. Θέλεις να μάθεις πώς είναι να παίζεις στο NBA. Οι Μέμφις Γκρίζλις του Πάου Γκασόλ σε περιμένουν. Θα είσαι ένας από τους καλύτερους ρούκι της χρονιάς, όντας ο 6ος ή ο 7ος παίκτης στο rotation της ομάδας. Αυτό το είδος μπάσκετ δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό και όταν ο Πάου ανταλλαχθεί μέσα στη σεζόν στους Λέικερς, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι την επιστροφή στην Ευρώπη”.

“Το καλοκαίρι του 2008 θα κερδίσεις το ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου, δύο χρονιά μετά την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ στην Ιαπωνία, ένα ιστορικό επίτευγμα για την Εθνική Ισπανίας“.

“Η Βαρκελώνη είναι το σπίτι σου. Η ομάδα θα σου δώσει την ευκαιρία να επιστρέψεις, σε μια ομάδα που θα καθοδηγείται από τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος ήταν βοηθός του Ιβάνοβιτς. Τη σεζόν 2008-09, η Μπάρτσα θα κερδίσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία μετά από 5 χρόνια. Η ομάδα έχει ανανεωθεί, με παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Άντερσεν, ο Βίκτορ Σάδα και ο Λιούμπος Μπάρτον”.

“Στις 8.5 σεζόν που ο Πασκουάλ θα κοοουτσάρει την Μπάρτσα, θα απολαύσεις πολλές ωραίες στιγμές. Αν και τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων του Πασκουάλ στην ομάδα δεν είναι καλά, τα πρώτα ήταν ανίκητα, καθώς η ομάδα κατέκτησε για δεύτερη φορά την Ευρωλίγκα στο Παρίσι, νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό. Θα είσαι ο MVP του Final-4 και θα πανηγυρίζεις με παίκτες όπως ο Πιτ Μάικλ, ο Τζιανλούκα Μπαζίλε, ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Έραζεμ Λόρμπεκ και ο Ρότζερ Γκριμάου”.

“Όλον αυτόν τον καιρό θα συνεχίσεις να γράφεις την ιστορία σου στις διοργανώσεις της FIBA. Στην εθνική ομάδα, θα κερδίσεις 2 χρυσά σε Ευρωμπάσκετ, ασημένιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και χάλκινο στην Ολυμπιάδα του Ρίο”.

Από τον κόσμο του παγκόσμιου μπάσκετ, ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις “La Bomba!“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…